Sljedećih dana sunčano i vruće, temperatura do 37 stupnjeva

U Bosni i Hercegovini u subotu ujutro je sunčano vrijeme.

Temperature u 8.00 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Sokolac i Srebrenica 15, Goražde, Ivan-sedlo i Kupres 16, Sarajevo 17, Bugojno, Jajce i Sanski Most 18, Livno i Tuzla 19, Bihać, Bijeljina, Zenica i Zvornik 20, Banja Luka, Prijedor i Trebinje 21, Doboj i Gradačac 22 i Mostar i Neum 24 stupnja Celzijeva.

U Bosni i Hercegovini u subotu će preovladavati sunčano i vruće. Poslijepodne, umjeren razvoj naoblake, u jugozapadnim, istočnim i ponegdje središnjim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine može uvjetovati rijetke lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 28 do 34 stupnja Celzijeva.

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju biti sunčano i vruće. Poslijepodne rijetki lokalni pljuskovi su mogući u višim područjima jugoistočne i jugozapadne Bosne.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna od 28 do 34 stupnja Celzijeva.

U ponedjeljak i utorak također sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura do 37 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: