Sljedeći popis stanovništva u BiH trebao bi biti u “redovitoj” 2021. godini

Sljedeći popis stanovništva u Bosni i Hercegovini trebao bi biti obavljen 2021. godine, najavio je danas vršitelj dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske Jasmin Komić.

Komić je na konferenciji za novinare rekao kako aktivnost oko popisa ne ovisi samo od republičkog Zavoda, nego od svih drugih relevantnih faktora, prenosi srpskainfo.com.

Od krupnih aktivnosti koje su pred ovim zavodom su i popis poljoprivrede, koji se, prema sadašnjem planu, treba dogoditi 2020. ili 2021. godine. Još nije precizno definirano kad će to biti, iako su pripreme u tijeku, dodao je Komić.

Među aktivnostima koje su pred Republičkim zavodom za statistiku su i formiranje okvira uzorka u sklopu priprema za istraživanje zasnovano na anketiranju domaćinstava, koje treba biti provedeno u sljedeće tri godine.

On je naglasio da je za takvo nešto potrebno popisati u BiH više od 227.000 domaćinstava, od čega 78.880 domaćinstava u RS-u. Komić je otkrio i da je u planu i postupna transformacija ovog zavoda u institut za statistiku, koji će se baviti i analizama i projekcijama.

Cilj nam je uvesti i nova istraživanja, kao što je indeks humanog razvoja, indeks globalne konkurentnosti, vanjske migracije, uvođenje registara stanovništva i drugo, dodao je Komić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • na tom popisu ce Bosnjacki narod biti preko 60%stanovnistva,ma koliko se ovi dusmani napinjali (govno se napelo i misli da je srce)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.