Slaven Raguž u Bruxellesu lobira za hrvatsko pitanje u BiH

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž, na poziv Europskih konzervativaca i reformista (E.C.R.-a), boravi u Bruxellesu gdje će sudjelovati u nizu sastanaka na temu trenutnog političko-društvenog stanja u BiH.

U četvrtak ujutro sastao se s Gabrielom Beszlejom, zamjenikom glavnog tajnika EU Parlamenta i Ladislavom Ilčićem zastupnikom E.C.R.-a s kojim je razmijenio stavove oko aktualne situacije u BiH.

Opći stav većine zastupnika EU Parlamenta, a što je bilo vidljivo i na nedavnoj sjednici AFET- a, je da će se izbori u BiH održati po svaku cijenu, bez obzira na izmjene Izbornog zakona. Stav je to većine zastupnika EU Parlamenta, uključujući i E.P.P..

Raguž je pojasnio kako je svjestan kako će međunarodna zajednica gurati izbore bez obzira na ishod razgovora o izbornom zakonu, jer se to dogodilo i 2018., no dodao je i to kako će EU morati biti spremna na jednu ogromnu političku krizu nakon tih izbora koja bi mogla imati utjecaja na cijelu EU.

Raguž je prezentirao aktualnu političku situaciju u BiH kroz slučajeve izravne ustavno pravne neravnopravnosti Hrvata i neophodnosti pokretanja razgovora o administrativnom preuređenju BiH kao države.

Beazley je pokazao visok stupanj razumijevanja i obećao podršku E.C.R. grupacije u razumijevanju stvarnih problema u BiH.

Prvi korak bit će posjet izaslanstva EU Parlamenta Mostaru.

Naime, jedan od razloga diplomatske misije Raguža u Bruxellesu je taj da konačno dovedemo Bruxelles u Mostar. Da oni koji kreiraju politiku međunarodne zajednice u prvom licu osjete i upoznaju političku situaciju u BiH, osobito znajući kako je baš međunarodna zajednica itekako suodgovorna za krizu koju proživljavamo, priopćeno je iz HRS-a.

(www.jabuka.tv | Foto: HRS)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.