Slaven Musa demantirao da preuzima Željezničar

Kao grom iz vedra neba danas se pojavila informacija u nekim medijima da će Milomira Odovića na klupi sarajevskog Željezničara naslijediti Slaven Musa, naravno nakon Skupštine kluba, koja će se održati za dva dana.

Bivši trener Zrinjskog, Širokog Brijega, Viteza i Čelika, te aktualni izbornik juniorske reprezentacije BiH demantirao je bilo kakvu vezu s preuzimanjem klupe kluba s Grbavice.

Prijatelji su mi kazali da su neki mediji objavili vijest o navodnom mom dolasku u Željezničar, što me poprilično iznenadilo. Mislim da to nije korektno ni prema Željezničaru, juniorskoj reprezentaciji BiH, ali ni meni kao treneru. Prije svega moram istaknuti da mene niko nije kontaktirao iz Željezničara oko eventualnog dolaska na Grbavicu. Oni imaju svojih problema, a ja imam svojih obaveza u juniorskoj reprezentaciji BiH, ističe Musa za Sportsport.ba.

Od prije je poznato da je veliki prijatelj s Amarom Osimom, koji bi se mogao vratiti u Željezničar

S Amarom se nisam čuo 10-tak dana, mi smo dobri prijatelji i moje mišljenje je da jedino on može izvući klub iz ove situacije, te vratiti na mjesto koje mu i pripada. Kada je u pitanju moj angažman, navodno na osnovu prijateljstva s njim, moram vam kazati da od toga nema ništa. Ja sam istina u prošlosti bio nadomak Grbavice u dva navrata, ali na kraju su drugi dobili šansu. Ja sam trener juniorske reprezentacije BiH, zadovoljan sam onime što trenutno radim i ne pomišljam na klupski nogomet, kaže Musa.

Juniorska reprezentacija BiH ima dobru generaciju i očekuje se da pravi rezultati tek dođu u sljedećem razdoblju.

Ništa se ne postiže preko noći, evo to pokazuju polako rezultati u posljednje vrijeme. Mislim da imamo dobru generaciju momaka, te da ćemo s vremenom postizati dobre rezultate. Malo sam se i ja relaksirao kada je u pitanju trenerski posao, ovo je sad skroz drugačije od rada u klubovima. Sva pažnja trenutno mi je usmjerena na juniorsku reprezentaciju, imam podršku Saveza i zajedno radimo na boljitku našeg nogometa u svim kategorijama, zaključio je Musa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.