Slatki kriminal: Oduzeto više od 4.000 komada “Milka” čokolade

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH oduzeli su veću količinu čokolada “Milka” na putnom pravcu Bijeljina – Zvornik i na području Brčko Distrikta.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije, službenici UNO, Grupe za sprječavanje krijumčarenja Regionalni centar Tuzla, zaustavili su putničko motorno vozilo na putnoj komunikaciji Bijeljina-Zvornik.

Provjerom putničkoga motornoga vozila, uz pomoć donirane opreme putem programa EXBS, otkrili su krijumčarenu robu koja nije prošla redovnu proceduru carinjenja, priopćeno je u srijedu iz UNO-a.

Istoga su dana službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja izvršili provjere prometa robe i u pet poslovnih objekata na području Brčko Distrikta, a pronađena je veća količina robe stranoga podrijetla (Republika Srbija i zemlje zapadne Europe) bez prateće dokumentacije.

U navedenim aktivnostima privremeno je oduzeto ukupno 4.107 komada čokolade ‘Milka’ (pakovanje po 100 gr i 300 gr), 24 kg rezanoga duhana i druga razna roba ukupne vrijednosti 20.000 KM.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnoga postupka.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: