Slaba gledanost: Dodjela Oscara od sad će trajati “samo” tri sata – Jabuka.tv

Slaba gledanost: Dodjela Oscara od sad će trajati “samo” tri sata

Mali zlatni kipovi od sljedeće će se godine podijeliti u samo tri sata, a dodana je i nova nagrada za najpopularniji film.

Organizatori dodjele Oscara objavili su u srijedu da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodjelu te filmske nagrade koju uživo prenosi televizija, te uvesti novu kategoriju nagrade za najpopularniji film.

U pismu članovima, upravni odbor Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti navodi da će neki od 24 Oscara biti dodijeljeni tijekom stanke za reklame.

Promjene, koje će se uvesti na svečanosti u veljači 2019., velika su prekretnica u dodjeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti.

Dodjelu Oscara u ožujku ove godine u SAD-u je pratilo samo 26,5 milijuna ljudi, najmanje u 90-godišnjoj povijesti dodjele nagrade.

U pismu se ne navode pojedinosti o novoj kategoriji koja će biti uvedena za najpopularniji film niti o kategorijama za koje će nagrade biti dodijeljene za vrijeme reklama. Dodjela Oscara redovito traje gotovo četiri sata.

Želimo proizvesti zabavan show od tri sata i pružiti pristupačnije Oscare za naše gledatelje širom svijeta, navodi upravni odbor.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.