Skupština ŽZH: Usvojeni Plan zaštite od požara i izmjena Zakona o koncesijama

Skupština Županije Zapadnohercegovačke zasjedala je na redovnoj, 25. sjednici u petak, 10. rujna 2021. u Širokom Brijegu.

Po uobičajenoj skupštinskoj proceduri zastupnici su, nakon usvajanja Dnevnog reda ( nakon što je zastupnica Marija Lovrić predložila izmjenu dnevnog reda u smislu uklanjanja 5. Točke što zastupnici nisu usvojili), i Zapisnika s prethodne sjednice, postavljali zastupnička pitanja te davali primjedbe i sugestije. Predstavnik ministarstva Zdravstva, rada i socijalne skrbi podnio je Izvješće o stanju u Županiji Zapadnohercegovačkoj po pitanju pandemije uzrokovane COVID-om 19.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Ivan Jelčić razmatrano je ukupno 10 točaka od kojih su (uz prethodno navedene tri gore u tekstu) dva Prijedloga Zakona, tri Prijedloga Odluke te dva Prijedloga Zaključka o usvajanju Izvješća.

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Županije Zapadnohercegovačke (skraćeni postupak), obrazložila je predstavnica Ministarstva unutarnjih poslova Vedrana Majić. Ovaj Prijedlog Zakona usvojen je s dva glasa suzdržana (Marija Lovrić i Darko Kvesić) nakon što su zastupnici potaknuli raspravu.

Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o koncesijama (skraćeni postupak), zastupnicima je približio ministar gospodarstva Dario Sesar. Zastupnici su također i o ovoj točki Dnevnog reda iznosili niz upita te su otvorili raspravu oko predmetnog Prijedloga Zakona. Usvojen je s dva glasa suzdržana – Marija Lovrić i Željko Dragićević.

25. redovna sjednica Skupštine ŽZH

Prijedlog Odluke o usvajanju Plana zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke zastupnici su usvojili jednoglasno.

Prijedlog Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine usvojen je uz jedan suzdržan glas (Marija Lovrić), nakon obrazlaganja ministra Kristijana Zovka.

Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2021. godinu za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje srpanj-rujan 2021. godine, usvojen je jednoglasno.

Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o prostornom uređenju obrazložio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Miroslav Ramljak te je nakon rasprave usvojen jednoglasno kao i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o građenju, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.