Skupština ŽZH u utorak usvaja Nacrt Zakona o turizmu i Platformu za Mir

Skupština Županije Zapadnohercegovačke glasovat će o usvajanju Platforme za mir, te dugoočekivanog Nacrta Zakona o turizmu ŽZH.

Redovita sjednica  Skupštine ŽZH održat će se u utorak, 30. travnja, s početkom u 11 sati.

Činom usvajanja Platforme za mir, ŽZH će postati prva županija koja će to učiniti te na taj način, poslati poruku da su građani Širokog Brijega, Posušja, Ljubuškog i Gruda, kao i dosad, opredijeljeni za sigurnu, prosperitetnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu.

Platformu za mir do danas su usvojili Vijeće ministara BiH i oba doma Parlamentarne skupštine BiH, 12 lokalnih skupština i vijeća, te su je potpisali svi načelnici i gradonačelnici zajednica u kojima djeluje USAID-ov projekat PRO-Budućnost, potom mediji, vladika Grigorije, kardinal Vinko Puljić, muftija mostarski Salem ef. Dedović, udruge žrtava rata iz svih naroda, te devet parlamentarnih političkih stranaka.

“Platforma za mir” rezultat je intenzivnog i dugotrajnog rada USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS u više od 70 lokalnih zajednica u BiH i kreiran je u formi deklaracije iz koje proizlaze konkretne terenske aktivnosti. Ovaj strateški dokument šalje jasnu i snažnu poruku da narodi i građani u BiH žele dugoročan i stabilan mir, kako bi mogli izgraditi bolje društvo te da se rat, ratna stradanja i sukobi nikome i nikada više na ovim prostorima neće dogoditi.

Na istoj sjednici usvojit će se i Nacrt Zakona o turzimu ŽZH o kojemu se intezivno govori već neko vrijeme s ciljem unaprijeđenja grane turizma u ŽZH, odnosno iskorištavanja svih turističkih resursa koje ove Županija ima.

Usvojit će se i odluka o pristupanju izrade Prostornog plana ŽZH za razdoblje 2020-2040. godina.

Pogledajte cjelovit dnevni red ovdje
  1. Usvajanje Zapisnika sa 5. sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke – detaljnije OVDJE
  2. Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi,
  3. Nacrt Zakona o turizmu Županije Zapadnohercegovačke – detaljnije OVDJE
  4. Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Prostornog plana Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2020-2040. godine – detaljnije OVDJE
  5. Prijedlog Odluke o usvajanju Revidiranog Akcijskog plana 2018-2020. za provedbu Strategije razvitka Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2014-2020. – detaljnije OVDJE
  6. Prijedlog Odluke o usvajanju Platforme za Mir – detaljnije OVDJE

Sjednicu je sazvao predsjednik Skupštine Ivan Jelčić, a ona će se održati u dvorani za sastanke u zgradi ŽZH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.