Skupština USŽ izabrala izaslanike u Domu naroda FBiH, liste “Hrvata” bez potrebne većine

Zastupnici u Skupštini Unsko-sanske županije (USŽ) na nastavku konstituirajuće sjednice u utorak izabrali su izaslanike u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Dvije liste iz Kluba Bošnjaka dobile su po osam glasova, a to su liste Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) i Pomaka zajedno, te Stranke demokratske akcije (SDA). Prvi na listi A SDA i Pomaka zajedno je Hajrudin Halilović i on je izabran izravno kao i Hadis Jusić iz SDA.

Što se tiče Kluba Hrvata, imali smo dvije liste i nijedna nije dobila većinu glasova. To znači da će se izravno u Središnjem izbornom povjerenstvu izvlačiti tko će biti predstavnik u Domu naroda iz Unsko-sanske županije. Iz reda ostalih bila je samo jedna lista, a prvi na toj listi je bio Rasim Kantarević iz Laburističke stranke, izjavila je predsjednica Povjerenstva za provođenje propisane procedure oko izbora delegata Fatka Kulenović.

Nakon završetka konstituirajućeg postupka, za idući tjedanu najavljena je i prva redovna sjednica Skupštine USŽ.

Čim smo dobili izmijenjena uputstva od Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine (SIP BiH), potvrdili smo liste u predviđenoj proceduri. Ovim smo završili proces konstituiranja kada je u pitanju Skupština Unsko-sanske županije. Tijekom idućeg tjedna ćemo sazvati i prvu redovnu sjednicu, gdje očekujemo razmatranje Nacrta Proračuna, rekao je predsjedavajući Skupštine USŽ Agan Bunić.

Podsjećamo dvije kandidatske liste Hrvata za Dom naroda iz ove županije predvode Razim Halkić i Anel Šahinović, a kako niti jedna od ovih listi nije dobila potrebnu većinu u Skupštini, o njihovom izboru odlučit će Središnje izborno povjerenstvo u Sarajevu.

Potvrđeno: Razim Halkić ili Anel Šahinović će predstavljati Hrvate u Domu naroda FBiH

www.jabuka.tv/Fena


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.