Skuplja Pfizerova cjepiva za Hrvatsku jer je priznala da iz bočice izvlači do sedam doza – Jabuka.tv

Skuplja Pfizerova cjepiva za Hrvatsku jer je priznala da iz bočice izvlači do sedam doza

Čelnik Zavoda za javno zdravstvo Hrvatske Krunoslav Capak je izjavio da će kompanija Pfizer poskupiti cjepivo protiv koronavirusa nakon što im je Hrvatska obznanila da su iz bočica mogli izvući i do sedam doza umjesto deklariranih pet.

Mi smo imali deklariranih pet doza po bočici. Kolege su nam javljali da su mogli navući šest, sedam. Tražili smo objašnjenje, a Pfizer nam je rekao da je to moguće. Kako je do toga došlo, pitajte Pfizer, poručio je, prenosi Index.hr.

Capak je potvrdno odgovorio da nakon toga ova kompanija skuplje naplaćuje cjepiva.

Mi smo Pfizer pitali hoće li rezultati biti isti ako se uzima šest doza. Odlučili su da će i to naplaćivati sada, umjesto pet doza naplatit će šest. To je nuspojava onoga što smo mi prijavili, ukazao je.

Prema njegovim riječima, ne zna koliko se točno građana Hrvatske prijavilo za cijepljenje, ali tvrdi da interes raste. Naglasio je da nisu registrirane nuspojave cjepiva koju je napravila kompanija Moderna.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Kakvi specijalci, koliko glup moraš biti da ih pitaš možeš li razdijeliti na 6 doza i onda ti to naplate. Ovo treba zapisati i učiti djecu u školama kako ne biti glup

  • Tako su privatizirali ili uništili sve po Hrvatskoj za sitne novce i dodvorništvo: INA, telekomunikacije, banke, naftne bušotine, plivu, imunološki zavod, poljoprivredne kombinate, hotele i odmarališta itd. uskoro i autocestu. Uveli ste na stotine trgovačkih lanaca, uništili proizvodnju, industriju, otjerali mladost. Uskoro uvest će te euro umjesto kune. Ni srpska agresija u 100-om dijelu nije uništila koliko ste vi baštinici režima komunističkog i sužanjstva bjelosvjetskog i europskog. Nazivate se uz sve domoljubima. Trujete Hrvatski narod svojim podvalama i podmetanjima. Živio najprije HDZ u kome je najviše bivših komunista a onda i SDP sa pet puta manje komunista po članstvu a ideoloških razlika u djelovanju prema Hrvatskom narodu nema, jer ishodište im je isto.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.