Škripari slave osamnaest godina postojanja

Na današnji dan, prije točno 18 godina, osnovana je navijačka skupina Škripari iz Širokog Brijega.

Iako su navijači u Širokom Brijegu još nekoliko godina prije osnivanja Škripara djelovali organizirano, tek od 9. rujna 1996. godine navijači prihvaćaju ideju i prijedlog, te uzimaju s ponosom ime Škripari, po križarima koji su 1945. godine odbijali priznati novu vlast i nastavili se boriti svojim posebnim gerilskim načinom otpora do sredine pedesetih godina.

Bili su problem tadašnjoj komunističkoj vlasti. Njihova prebivališta i skrovišta bila su u kamenjaru, u takozvanim škripinama.

Godinama je poistovjećivanje sa Škriparima značilo imati posla s policijom, riskiranje batina i zatvora. U spomen na njih, širokobriješki navijači se poistovjećuju s njima i svojoj navijačkoj skupini daju ime po njima.

Škripari će svoj rođendan proslaviti na utakmici 6. kola Premijer lige BiH, u nedjelju 14. rujna 2014. godine gdje se u derbiju na Pecari sastaju Široki Brijeg i Velež. Utakmica je na rasporedu u 19:00 sati.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

  • Sjećam se te godine osnutka jer bio sam član.Šteta što neću moći doći da podržim mlađe naraštaje.Sve najbolje i puno navijanja i novih članova.Vidimo se dogodine!!

  • 18g prkosa i ponosa!!!grad od 30 000 ljudi da ima stabilnu grupu od 96-te,nepojmljivo,samo prodjite gradovima kao siroki tko ima navijacku grupu?grupu kroz koju su se izmjenjale mnoge generacije,mnogi narastaji…grupu kojoj nije “pao”nijedan trans,grupu koja je imala i nekad dobra i losa izdanja,usprkos “neusađenom”navijackom mentalitetu u nasem gradu ova grupa se i dalje drzi,i drzat ce se i dalje!ovi momci zasluzuju respect,u ovoj drzavi,gdje te doslovce mrze i svi oni su tu,uz svoj siroki,uz svoj ponos,ponos grada!dragi sugradjani podrzite svoj grad i klub,okanite se bezveznih prica i gluposti,proslavite s nama 18g ponosa i slave,koji ce nadamo se proslavit uz pobjedu protiv veleza!SVI NA PECARU(korteo od mosta)

    • grad broji cca 11 000 ljudi. s tim je uspjeh još veći. nabijali ste komplexe većim gradovima, jer nigdje u svijetu veći grad nema komplekse od manjeg grada kao pojedini u BiH od Širokog. pozz od Čitlučana!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.