Škoro: Političke elite Hrvata s obje strane granice pokazale su nebrigu prema Aluminiju

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i pjevač Miroslav Škoro oglasio se vezano uz slučaj gašenja proizvodnje u mostarskom Aluminiju.

Gašenje mostarskog Aluminija još je jedan udarac opstojnosti Hrvata u BiH i jasan pokazatelj nebrige hrvatskih političkih elita s obje strane granice o interesima našeg naroda. Republika Hrvatska dozvolila je propast tvrtke u kojoj ima vlasništvo nad 12% dionica i o kojoj ovisi 50% prometa Luke Ploče, a hrvatski političari koji participiraju u Vladi Federacije BiH suodgovorni su za krah Aluminija koji je gospodarska žila kucavica Hercegovine, naveo je Škoro, prenosi N1.

Poražavajuće je što ti deklarativni borci za nacionalne interese nisu izašli iz vlasti koja se maćehinski odnosila prema mostarskom gigantu dok je propale industrije iz većinski bošnjačkih područja obilno subvencionirala. Činjenica da su tvrtke poput zeničkog ArcellorMittala dobivale električnu energiju po kudikamo povoljnijim uvjetima od Aluminija dokaz je dvostrukih kriterija i samo jedan u nizu primjera diskriminacije hrvatskih krajeva u susjednoj državi, rekao je.

Istaknuo je da bi kao predsjednik Hrvatske tražio da se država odgovorno odnosi prema svome vlasništvu, kako u Hrvatskoj, tako i izvan njezinih granica.

Također i da pitanjima političkog, kulturnog i gospodarskog jačanja Hrvata u BiH pristupa strateški, a ne kao dosad stihijski, kako bi se slične tragedije u budućnosti izbjegle. Podržavam prosvjed radnika Aluminija i građana koji su se s njima solidarizirali, a od predstavnika vlasti očekujem da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se Aluminij ipak sačuvalo, poručio je Škoro.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Moj budući predsjednik, a ne ona napirlitana, umjetna i krajnje plastična krava! Pa sve nek bude i gore, samo neka je promjena. Ne mogu HDZ-a više u nikakvom obliku vidit.

  31
  14
 • E moj Skoro bitno je sve rastrati po bilome svita a TI na Hrt vodi emisije I dobijaj Mesicovu podrsku a porez po svitu nikad placo nisi Ch BRD USA Australia Aus itd itd prosipas maglu a nje puna Slavonija.

  8
  15
 • Čovjek koji koristi revolt naroda,koji zlorabi svoju popularnost zasnovanu na domoljubnim pjesmama i koji ce nazalost zbog toga i postat predsjednik jedne drzave nemoze istoj donijeti nista dobro.

  13
  17
 • Dragi naš Škoro pivaj i bori se za sebe na izborima ,a nemoj na ovaj način ubirati prljave političke poene ,ovo ne sliči tebi ,sritno ti bilo

  11
  2
 • Neki pjevači snimaju porniće kad im karijera primaknu kraju, a neki odu u politiku. Uglavnom nije neka velika razlika. Samo je pitanje tko koga je.e, tj. koju ulogu zauzmu.

  8
  3
 • HDZ ov klaun. Već biran u HR sabor a ne sjećam se da je nešto uradio za svoju Slavoniju koja mu se raselila po svijetu. Projekt Plenkovića kako maknuti Kolindu ( od koje ionako nema ništa). I sad na jadu ovoga naroda misli pobrati poene…jadno do bola. Prvi se u HR javio Grmoja dok su ostali virili iz guzica političke vrhuške . Veća vam posjećenost na koncertima u dijaspori kad ste svojim neradom i lopovlukom sve rastjerali. Sretno klaune Plenkovićev na izborima ; nadam se da će Hrvati otvoriti oči konačno.

  4
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.