Skoro 200 žena i djevojaka na predavanju u Kočerinu

U organizaciji Župnoga ureda Kočerin, a povodom duhovne priprave za 150 godina župe, 8. veljače, održano je predavanje za žene i djevojke.

U punoj župnoj dvorani, gdje se tražila stolica više, a mnoge su sjedile i na samoj bini, o temi Žena i djevojka u Crkvi i društvu. Izazovi i perspektive govorila je Marija Jurković, hagioterapeutkinja.

Susret žena i djevojaka (njih 182) započeo je molitvom župnika fra Marija Knezovića i pjesmom u izvedbi Jelene Sesar, Marije Sesar i Antonije Kvesić.

Predavačica je govorila o identitetu žene i djevojke koji najprije trebaju crpiti iz činjenice da su ljubljena Božja djeca.

Često se dogodi, kako reče, puno toga činimo u službi i žrtvi, a potom spoznamo da smo sebe izgubile. Preveliki aktivizam u obiteljskim obvezama, osobito prema djeci, dovodi do toga da zaboravimo da je i Bog pratitelj odgoja naše djece. Potreba držati sve pod kontrolom, s mišlju da će sve bez nas propasti, dovodi do iscrpljenosti i duhovnih klonuća.

Isto tako, kako reče predavačica Jurković, treba se ženski svijet snaći u prostoru floskula tipa šuti i trpi, sve čini radi mira u kući. Djevojkama je posebno svratila pozornost da s mladićima što više razgovaraju uživo, bez pretjeranih poruka, jer, kako reče, živa komunikacija je jako potrebna djevojkama kako bi vidjele iskrenost mladića, njegove reakcije i emocije, navodi se na Facebooku Župe Kočerin.

Susret je završio u ozračju sabranosti i molitve. Najavljeno je kako će program za muškarce biti 22. veljače kad će o temi Je li ugrožena muškost? Muškarac u Crkvi i društvu govoriti p. Ike Mandurić.

(www.jabuka.tv)



16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.