Škola nogometa “As” Međugorje osvojila četiri zlatne medalje na turniru u Austriji

Mlađe kategorije Škole nogometa “As” iz Međugorja nastupaju s puno uspjeha na međunarodnim turnirima u Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH gdje ponosno predstavljaju svoje mjesto, općinu Čitluk i cijelu Hercegovinu.

Škola nogometa AS Međugorje prošli vikend nastupala na turniru pod nazivom 3. SVG Bleiburg Petzenhallenmasters, Bleiburg Austrija.

Turnir je se održavao u dvorani Jufa Areni u Bleiburgu i to u uzrastima U-7, U-8, U-9, U-11, U-13 i U-15., gdje je bilo preko 80 ekipa iz Austrije, Slovenije i BiH.

Ovo su osvajači turnira po uzrastima u Austriji:

  • U – 2005.g. – ŠN AS MEĐUGORJE, BIH
  • U – 2007.g. – ŠN AS MEĐUGORJE, BIH
  • U – 2009.g. – MNK DRAVOGRAD, SLOVENIJA
  • U – 2011.g. – ŠN AS MEĐUGORJE, BIH
  • U – 2012.g. – ŠN AS MEĐUGORJE, BIH
  • U – 2013.g. – AUSTRIJA KLANGEFURT, AUSTRIJA

Škola nogometa AS Međugorje, osvojila je pojedinačne nagrade za najboljeg igrača turnira i to:

  • U – 2005.g. – Antoni Bajkuša
  • U – 2007.g. – Daniel Prskalo
  • U – 2011.g. – Petar Prusina
  • U – 2012.g. – Jakov Bajkuša

Antoni Bajkuša

Osim turnira, Međugorčani su imali jedan dan treninga u Klagenfurtu na stadionu Austrije Klangefurt, te da se upoznaju sa radom i prezentacijom austrijskih trenera i njihovim školama nogometa. Treba napomenuti i prisjetiti se da je Hrvatske nogometne reprezentacije na ovome stadionu igrala dvije utakmice na EURU 2008. godine, i to: Hrvatska-Njemačka i Hrvatska-Poljska.

Posjet stadionu u Klagenfurtu

Naša ekipa je obišla stadione u Bleiburgu, Klangenfurtu i Ljubljani, te još mnoge kulturne i sportske zanimljivosti u gradovima Zagrebu, Dravogradu, Velenju, Slovenskom Gradecu i Mariboru.

Škola nogometa As Međugorje obišla je i odala počast na spomeniku stradanja i mučenja Hrvata na Bleiburgu u Drugom svjetskom ratu od strane Partizana i komunističkog režima bivše SFRJ.

Članovi škole nogometa “As” iz Međugorja ispred spomen obilježja hrvatskim stradalnicima nakon II. Svjetskog rata u Bleiburgu

Škola nogometa pod vodstvom trenera Danijela Bajkuše, Mladena Pervana i Željka Akmadžića i tajnika kluba Marijana Milićevića je prepoznatljiva sa kvalitetnim radom sa djecom, što je svrstava u jednu od najboljih škola nogometa u BiH, a što se može očitovati kroz uspjeh djece na raznim natjecanjima i turnirima.

U svojim vitrinama se nalazi stotinjak pokala sa osvojenih turnira i primljenih nagrada u BiH, Hrvatskoj i Njemačkoj. Po završetku školovanja u školi nogometa naša najnadarenija djeca odlaze u veće klubove (HNK Hajduk, GNK Dinamo, NK Osijek, HŠK Zrinjski Mostar, NK Široki Brijeg…), gdje uspješno nastavljaju sa svojom igračkom karijerom što se ogleda i u pozivima u reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine za mlađe uzraste.

Sjajni rezultati potvrda su odličnog rada vodstva kluba

Škola nogometa AS Međugorje je napravila suradnju s NK Neretvanac iz Opuzena (Hrvatska), gdje skupa igraju i natječu se u HNL-u sa klubovima iz Zadra, Šibenika, Splita Makarske, Dubrovnika i dr. Ovom prilikom dječaci škole nogometa Međugorje zahvaljuju svojim roditeljima što su im omogućili da odu i natječu se na ovakvom turniru te zahvaljuju svojem treneru Danijelu Bajkuši i fizioterapeutu Luciji Bajkuša našoj doktorici škole, koji su ih vodili u Austriju i svim drugima koji su na bilo koji način pomogli, navode iz škole nogometa AS Međugorje.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.