Ski-centar Oštrelj: Otvorena sezona skijanja, sve više gostiju iz Hrvatske – Jabuka.tv

Ski-centar Oštrelj: Otvorena sezona skijanja, sve više gostiju iz Hrvatske

Ski-centar Oštrelj pokraj Bosanskog Petrovca otvorio je sezonu skijanja i sanjkanja građanima Unsko-sanske županije koji već godinama na ovu destinaciju dolaze uživati u zimskim sportovima i čistome gorskom zraku.

Malo zakasnili…

Značaj ovoga skijališta za razvoj zimskoga turizma iznimno je velik jer su relativno blizu Split, Šibenik i Zadar čiji građani posjećuju ovo skijalište i traže mogućnost za smještaj kako bi ovdje ostali nekoliko dana, piše Večernji list.

U funkciji je ski-lift kapaciteta tisuću osoba u jednome satu. Ski-centar na Oštrelju primio je svoje prve goste, skijaše i djecu školske dobi koji su uživali u zimskim snježnim radostima spuštajući se niz padine istoimenoga gorja čija je nadmorska visina 1040 metara.

Ovim je, kako kaže organizator, s malim zakašnjenjem otvorena skijaška sezona na ovome skijalištu koja svake godine ovdje okupi mnoštvo kako domaćih tako i turista iz zemalja regije.

Sa skijaškom sezonom malo smo zakasnili, ali ipak sami smo u ovome svemu, bez ičije potpore. Iz dana u dan trudimo se biti bolji, kaže Zinedin Jaganjac, sin Tahira Jaganjca, uspješnoga poduzetnika koji upravlja ovim zimskim skijaškim centrom.

Zinedin podsjeća kako je Sportski savez općine Bosanski Petrovac na čelu s njegovim pokojnim stricem Edhemom Jaganjcem odmah poslije rata organizirao školu skijanja za mlade, ali i one starije. Kasnije je škola skijanja prestala s radom, zbog čega značajan broj mladih i danas ne zna skijati, a voljeli bi to naučiti.

Prvi put sam ovdje i jako je lijepo, kaže Dian Šumar iz Bihaća.

Uče i skijati

Žičara radi, ali je povremeno isključuju kad nema skijaša koji se vraćaju na start staze skijaškoga spusta. Za djecu je već osposobljena staza za sanjkanje, kaže Šumar.  Zlatko Tatarević iz Cazina već dvije godine dolazi na Oštrelj.

Može se skijati u donjoj zoni Ski-centra Oštrelj, a gore pri vrhu ne može zbog golemog snijega koji će što prije biti očišćen, kaže organizator.

Skijalište godinama, osim domaćih, posjećuju i turisti iz RH. Jaganjac ističe kako građani USŽ-a više zimuju na Vlašiću, Bjelašnici i ostalim ski-centrima u BiH nego ovdje. To bi se, smatra, trebalo promijeniti. Zatekli smo i puno osnovaca iz OŠ Brekovica. Sanjkao sam se, a učim i skijati , kaže učenik Nedžad Majstorović.

Skijalište na Oštrelju s pratećim objektima izgrađeno je 1984. neposredno nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.