SKB Mostar prima 31 specijalizanta

Sveučilišna klinička bolnica Mostar prije nekoliko dana raspisala je natječaj za novog 31 specijalizanta.

U gotovo svakoj grani medicine bit će primljen barem jedan novi specijalizant, a najviše njih će biti primljeno na pedijatriju. Ovaj odjel mostarske bolnice primit će tri nova specijalizanta. Kandidati koji će se prijaviti na ovaj natječaj, među ostalim, moraju imati položen stručni ispit i barem jednu godinu radnog iskustva nakon polaganja spomenutog ispita.

”Sigurno je kako ćemo u budućnosti imati problema s nedostatkom kadrova ako ne budemo išli u tom smjeru. Već sada se sve bolnice u regiji suočavaju s odlaskom svojih kadrova u strane zemlje te ni mi toga nismo pošteđeni. Novim specijalizacijama želimo ublažiti te udare i nećemo ostati u situaciji da nemamo kadrova iz pojedinih grana medicine zbog toga što nam stručnjaci idu u Njemačku, Austriju, Švicarsku i druge zemlje,” rekli su za Večernji list iz SKB-a Mostar.

Inače, ova bolnica je uložila više od 25 milijuna maraka od rata do danas u specijalizacije svojih liječnika. Veliku ulogu u cijelom procesu imao je i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru koji stvara kadrove koji mogu konkurirati za ovakve natječaje. Jedna specijalizacija u prosjeku košta nešto više od 100.000 maraka te, unatoč velikom broju doktora koji su dobili specijalizacije u SKB-u Mostar, ova zdravstvena ustanova još uvijek ima problem s nedostatkom kadrova.

”Bolnica je u posljednjih 10 godina doživjela nevjerojatnu ekspanziju. Gotovo na svim odjelima imamo problema s nedostatkom kadrova i pokušavamo se izboriti s tim problemom. Nadamo se kako će i ove nove specijalizacije ublažiti taj problem te kako ćemo se u budućnosti manje susretati s odlascima naših liječnika,” zaključili su sugovornici iz mostarske bolnice.

Očekuje se kako će biti veliko zanimanje za 31 novo radno mjesto, odnosno 31 specijalizaciju. Svaki put do sada kandidata je bilo znatno više nego ponuđenih mjesta, što se očekuje i sada. Tako će vjerojatno biti i ovaj put.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.