SKB Mostar: Od posljedica koronavirusa preminula ženska osoba

U SKB Mostar tijekom noći preminula je jedna ženska osoba.

Sinoć oko dva sata poslije ponoći na SKB Mostar preminula je pacijentica od posljedica Covida-19, bolesti izazvane koronavirusom, potvrdio je za BHRT dr. Zoran Karlović načelnik iz odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar. Radi se o prvom klasteru iz Konjica.

Riječ je o bolesnici s više komorbiditeta rođena 1954. iz Konjica, koja je hospitalizirana od 23. ožujka. Zbog težine kliničke slike zahtijevala je mjere intenzivnog liječenja i mehaničke ventilacije, a 14 dana poslije je učinjena i traheotomija. Bolesnica je prethodnih dana bila stabilna, ali je oko 22 sata, naglo došlo do ireverzibilnog respiratornog urušavanja te je, i pored provedenih mjera reanimacije i intenzivnog liječenja, preminula. Bolesnica je imala kliničke, epidemiološke i radiološke karakteristike COVID bolesnika, potvrdili su iz Stožera civilne zaštite HNŽ u kasnijem priopćenju.

Pacijentica je u respiracijski centar našeg Odjela primljena 22. ožujka. Sinoć oko 22:00 sata žalila se na bolove. Ona je inače mogla neverbalno komunicirati s doktorima. Do sinoć je njeno stanje bilo stabilno i nakon žalbi na bol klinička slika se naglo pogoršala i pacijentica je oko 2:00 umrla, rekao je dr. Karlović.

Iz bolnice nisu htjeli davati informacije o godištu pacijentice zbog zaštite podataka.
Koronavirus: Prati najnovije vijesti iz minute u minutu!

(www.jauka.tv)