SKB Mostar komentirao slučaj smrti djevojčice iz Čitluka

Djevojčica M.R. (rođena 2010.) iz Čitluka preminula je u nedjelju u zadarskoj bolnici nakon što je vozilom hitne pomoći iz Mostara bila hitno upućena prema Zagrebu.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar za Dnevni list potvrdili su da je djevojčica pregledana u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar 12. siječnja u 20:45 sati.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Djevojčica M.R.(rođena 2010.) pregledana je u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar 12. siječnja 2019. godine u 20:45 sati.

S obzirom na kliničku sliku bolesti i svu učinjenu raspoloživu laboratorijsku i aparaturnu dijagnostičku obradu, procijenilo se da je dijete lošeg općeg stanja sa svim parametrima septičnog zbivanja. Najvjerojatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih česti. Odmah je započeta specifična antibiotska terapija uz ostalu simptomatsku i potpornu terapiju te je konzultiran i dežurni pedijatar i kirurg.

Zbog težine općega stanja djeteta indicirana je hospitalizacija i daljnji tretman u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar. Kako je uslijedilo izrazito pogoršanje disajne funkcije, dijete se zbog potrebe za strojnom ventilacijom premjesti u JIL Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar.

Potom je uslijedio pokušaj transporta djeteta u veću kliničku ustanovu u Republici Hrvatskoj, radi mogućnosti pružanja bolje potpore u smislu veću kliničku ustanovu u Republici Hrvatskoj.

Nažalost, unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo. Ovim putem izražavamo iskrenu i duboku sućut obitelji preminule djevojčice, koji su bili svjedoci rada i nastojanja naših liječnika da ishod ovog liječenja bude drugačiji.

Također, razumijemo i interes javnosti za ovaj tragični događaj te pozivamo medije, da u ovoj, za obitelji teškoj, situaciji u svojim izvješćima budu korektni.”

Devetogodišnja djevojčica iz Čitluka preminula od vodenih kozica na putu prema Zagrebu

(www.jabuka.tv)