Skandal u NFL-u: 15 žena tvrdi da su seksualno uznemiravane

Petnaest žena, koje su nekad bile zaposlene u redovima NFL momčadi Washington, bile su seksualno uznemiravane, objavio je Washington Post.

The Post u svom izvještaju opisuje desetine slučajeva navodnog seksualnog uznemiravanja i verbalnog zlostavljanja, pozivajući se na intervjue s više od 40 sadašnjih i bivših zaposlenika, uključujući 15 žena, kao i tekstualne poruke i interne dokumente kluba.

Navodi koji se protežu u razdoblju od 2006. do 2019. godine uključuju prije svega neprimjerene seksualne komentare, neprimjereno verbalno i neverbalno ponašanje te pritisak nošenja otkrivajuće odjeće.

Četrnaest žena anonimno je razgovaralo s Washington Postom iz straha od sudskih tužbi, nakon što su mnoge potpisale ugovore o šutnji. Novine su tražile od vodstva kluba da oslobodi zaposlenike takvih sporazuma kako bi oni mogli otvoreno razgovarati, ali su ih odbili.

Među optuženima za seksualno uznemiravanje ili verbalno zlostavljanje su bivši dugogodišnji radio voditelj Larry Michael, bivši direktor stručnog kadra Alex Santos, pomoćnik direktora stručnog osoblja Richard Mann, bivši predsjednik poslovanja Dennis Greene i bivši glavni operativni direktor Mitch Gershman.

Michael je naglo najavio umirovljenje u srijedu, a Santos i Mann otpušteni su ranije ovog tjedna nakon što su u klubu proveli više od 10 godina.

Vlasnik kluba Daniel Snyder nije optužen za nedolično ponašanje prema ženama, prenosi The Post, iako je nekoliko bivših zaposlenika reklo kako je cjelokupna kultura u klubu pogodovala okruženju u kojem nedolično ponašanje nije kažnjeno.

Snyder, koji je klub kupio 1999. godine, odbio je višestruke zahtjeve za intervjuom The Posta, a svi ostali optuženi zaposlenici također su odbili komentar. Ništa nije želio komentirati ni glavni trener Ton Rovera.

Klub je početkom ovog tjedna objavio kako službeno povlače iz upotrebe ime Redskins nakon pritiska od strane sponzora kluba zbog imena na koje su se desetljećima žalili i američki Indijanci.

Snyder je prije tjedan dana kazao da promjena imena Washington Redskins ne dolazi u obzir, no ipak je morao uvažiti zahtjeve Pepsija i FedExa, grupacije koja nosi ime stadiona kluba u Landoveru u državi Maryland.

Ime i logo Redskinsa tako odlaze u povijest, a uprava nije priopćila kada će se saznati novo ime.

Klub ima tri naslova prvaka (1982, 1987, 1991), utemeljen je 1933. godine kao Boston Redskins, da bi 1937. preselili u Washington.

NFL: Washington Redskinsi primorani promijeniti ime

(Hina)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.