Sjeverna Koreja prekida telefonske veze s Južnom Korejom

Sjeverna Koreja je priopćila u utorak da će prekinuti izravne telefonske veze s Južnom Korejom kao prvi korak prema prekidu svih kontakata sa Seulom, izvijestila je državna novinska agencija KCNA.

Već nekoliko dana Sjeverna Koreja napadu Južnu i prijeti zatvaranjem međukorejskog ureda za veze te gašenjem drugih projekata ako Seul ne spriječi prebjege da šalju letke i drugi materijal u Sjevernu Koreju.

Najviši vladini dužnosnici u Sjevernoj Koreji, uključujući Kim Yo-yong, sestru čelnika Kim Jong-una, i Kim Yong-chola, potpredsjednika Središnjeg odbora vladajuće Radničke stranke Koreje, odlučili su da se prema Južnoj Koreji trebaju ponašati kao prema neprijatelju, navodi KCNA.

Prvi korak u tom smjeru bit će prekid komunikacijskih veza u međukorejskom uredu za veze te izravnih telefonskih veza između vojski dviju zemalja i predsjedničkih ureda u utorak u podne, navodi agencija.

U izvješću se optužuju južnokorejske vlasti za neodgovornost jer su dopustile prebjezima da naškode dignitetu vrhovnog vodstva Sjeverne Koreje.

To je bio znak neprijateljstva prema cijelom našem narodu, navodi KCNA. Došli smo do zaključka da nema potrebe da sjednemo oči u oči s južnokorejskim vlastima i da nema pitanja o kojem bi s njima razgovarali jer oni samo izazivaju naše negodovanje.

Navodno je distribuirano je oko 500.000 letaka u kojima se kritizira sjevernokorejski čelnik zbog prijetnji da će poduzeti šokantnu stvarnu akciju s novim strateškim nuklearnim oružjem, prenijela je Hina.

10 načina kako Sjeverna Koreja kontrolira i izolira svoje građane od ostatka svijeta

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.