Sjećate se prizora u BiH – betonski stup na sred ceste? Evo kako je to sada riješeno

Problem sporednog protupožarne ceste u krugu zgrade socijalnog stanovanja u naselju Solina u Tuzli koji je pogrešnom izgradnjom stup električne energije pozicionirao na sredinu jedne prometne trake riješen je njegovim sužavanjem.

Put je sada uži za jednu prometnu traku, a intervencije na izmještanju elektroenergetskog objekta nisu izvršene. Trenutna širina puta dovoljna je za prolazak vatrogasnog vozila u slučaju izbijanja požara u unutrašnjosti stambenih objekata, prenosi Klix.ba.

Krajem travnja ove godine zgrada socijalnog stanovanja u naselju Solina u Tuzli došla je u središte javnosti zbog nesvakidašnjeg prizora. Naime, izvođač radova napravio je odstupanje od prvobitnog projekta, izgradivši sporednu protupožarnu cestu.

Shodno tome, stup električne energije koji je na toj lokaciji postavljen prije više od 30 godina našao se na sredini jedne prometne trake, a nakon što su se fotografije pojavile u javnosti reagirali su iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle.

Tada su naveli da izvođač radova nije trebao asfaltirati protupožarnu cestu dužine od 40 metara, sve dok Elektrodistribucija ne izmjesti visokonaponski stup. Iz tuzlanske Elektrodistribucije se tada doznalo da izvođač radova njima nije uputio nikakav zahtjev za izmještanje, a to se nije dogodilo ni u idućem razdoblju.

Problem je rješen sužavanjem ceste

Umjesto izmještanja stupa, izvođač radova se odlučio za jednostavniju opciju, a to je sužavanje sporedne protupožarne ceste i to za jednu prometnu traku. Radovi na ovom poduhvatu još uvijek traju.

Fotografija iz Tuzle postala regionalni hit: Betonski stup se smjestio nasred ceste

(www.jabuka.tv)


15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.