Sjećanje – Prije 7 godina održan 1. Memorijal “Vinko Vukoja Lastvić”

Iznad motela Hajdučke vrleti na današnji dan 2010. godine završen je 1. memorijalni OFF Road Rally “Vinko Vukoja Lastvić”, u čast prvog predsjednika Hajdučke Republike Mijat Tomić.

Utrka je išla do Širokog Brijega i natrag na Blidinje. Prije utrke, položeni su vijenci i odana počast pokojnom Vinku Vukoji Lastviću, a potom su utrke počele u trima kategorijama.

Sudjelovali su “smrtni” vozači iz cijele BiH. Organizator sa suradnicima bila je Marija Vukoja, kći pokojnog Vinka Vukoje koja je iskazala neobičnu snagu i organizacijske sposobnosti za ove utrke na kojima su se našli brojni Hercegovci i Bosanci, ali i ljubitelji prirode i ovakvih atrakcija iz inozemstva.

“Odlučili smo, nakon smrti moga oca Vinka, nastaviti njegovu želju da se ova utrka u organizaciji Automoto kluba Vran-Blidinje ne prekine” – rekla je tada mlada Marija.

Svi sudionici prisjetili su se neobične snage pokojnog Vinka koji je i sam bio vozač i pobjeđivao.

U prvoj klasi pobijedio je Posušanin Tomislav Bakula, ispred Salke Aleksića (Banja Luka) i Rudija Grižana iz Slovenije (Ljubljana).

U drugoj klasi poredak je slijedeći: Amir Jašarević (Sarajevo), Kemal Orman (Busovača) i Stipe Pavković (Rakitno-Posušje).

U trećoj je najbolji bio Adil Šurković (Sarajevo), zatim Tomo Krivić (Banja Luka) i Marija Vukoja (Blidinje-Posušje).

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.