Sjećanje na tvorca susreta “Mladifest” u Međugorju

Danas (u petak, 24. studenoga) navršava se 17 godina od smrti svjetski poznatog međugorskog svećenika fra Slavka Barbarića, koji je punih osamnaest godina života posvetio širenju Gospinih poruka u svijetu i brizi za međugorske hodočasnike. Fra Slavko Barbarić rođen je 11. ožujka 1946. godine u Dragićini (župa Čerin). S 19 godina stupio je u franjevački red, a za svećenika je zaređen 1971. godine. Imao je doktorat iz područja religiozne pedagogije i titulu psihoterapeuta. Za života je napisao i objavio brojne knjige koje su prevedene na više od dvadeset svjetskih jezika u tiraži većoj od 20 milijuna primjeraka.

Pokojni fra Slavko utemeljio je Ustanovu za odgoj i skrb o nezbrinutoj djeci Majčino selo, osnovao je i Zajednicu “Milosrdni Otac“, Fond Prijatelji talenata, pokrenuo seminar za bračne parove, započeo Međunarodni susret svećenika, Mladifest i brojna druga međugorska duhovna događanja.

Fra Slavko je preminuo na Križevcu u petak, 24. studenoga 2000. godine u 15.30 sati, neposredno nakon završene tjedne pobožnosti križnoga puta za župljane i hodočasnike. Njegov grob na mjesnom groblju Kovačica u Međugorju postao je jednim od niza molitvenih mjesta na području međugorske župe, prenosi Večernji List.

Kao i svake godine, i na današnju 17. obljetnicu fra Slavkove smrti, molit će se pobožnost križnoga puta uz Križevac u 14 sati, a u župnoj crkvi sv. Jakova u 18 sati za pokojnog fra Slavka prikazat će se sv. misa zadušnica, kojoj se zasigurno nazočiti mnoštvo župljana i hodočasnika.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.