Sjećanje na jednu od najvećih tragedija u Mostaru: Održava se Memorijalni turnir, ulaz besplatan!

U sportskoj dvorani Univerzitetsko sportsko rekreacijskog centra (USRC) “Midhat Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru u Mostaru 12. i 13. 05. 2018. godine održat će se prvi Međunarodni memorijalni turnir u futsalu pod nazivom „Armanov zagrljaj“ u organizaciji Mostarske asocijacije sporta (MAS) i fondacije „Armanov zagrljaj“, objavili  su organizatori. Turnir će se održati za uzrasnu kategoriju dječaka rođenih 2008. godine.

Tragični dan

Podsjetimo, promotivni let koji je trebao biti nezaboravna avantura za brata i sestru Lanu (11) i Luku (8) Lovrić, te Armana Hadžiomerovića (8) i Muhameda Sipovića (20) pretvorio se u tragediju. Pilot Ivan Karačić tog dana kobnog 13. svibnja povezao ih je sa zrakoplovom u dvadesetominutni  let iznad Mostara, ali nedaleko od mostarske zračne luke, u naselju Jasenica zrakoplov je pao oko 15.50h.  Taj dan,  mjesto i vrijeme su stali i ostali vječno upisani kao jedan od najtragičnijih trenutaka Grada Mostara kada su Mostarci izgubili pet svojih sugrađana. Cijeli Mostar, ali i čitava Bosna i Hercegovina tih dana suosjećala je s obiteljima i plakala sa svojim sugrađanima.

Nakon svega, majka i otac Armana Hadžiomerovića,  Adisa i Sanjin pokrenuli su osnivanje humanitarne fondacije koja nosi ime „Armanov zagrljaj“ i koja sada zajedno sa Mostarskom asocijacijom sporta organizira turnir u spomen člana Mostarske asocijacije sporta Armana Hadžiomerovića, ali i ostale osobe koje su stradale u tragičnoj mostarskoj avionskoj nesreći, piše Dnevni List.

U jednom od najznačajnijih sportskih događaja u ovom uzrastu u Mostar, u spomen tragično stradalih,  nastupit će šest ekipa iz Mostara, Bosne i Hercegovine, regije i Europe, Na turniru će sudjelovati domaćin turnira MAS, FK Velež Mostar, NK Široki Brijeg, NK Željezničar Sarajevo, NK Hajduk Split i FC Aosta Calcio 511 (Italija), navodi se u priopćenju organizatora. Jedan od pokrovitelja ovog turnira biti će i Sportski savez Grada Mostara.

Ulaz besplatan

Otvaranje međunarodnog turnira će se održati u subotu 12. svibnja u 17:00 sati, nakon čega su planirane utakmice grupne faze natjecanja. U nedjelju 13. svibnja sudionici svih ekipa posjetit će mezar rahmetli Armana, te će se za goste upriličiti posjeta i obilazak Starog mosta u Mostaru.

Poslije toga će u 18:00 sati početi biti održana završna faza natjecanja, odnosno utakmice za peto, treće i prvo mjesto. Ovom prilikom iz MAS-a pozivaju sve ljubitelje sporta, a naročito djecu, da u što većem broju dođu na međunarodni turnir, te time uveličaju ovaj sportski događaj koji će biti upriličen i drugim zanimljivim sadržajima. Za sve posjetitelje turnira ulaz će biti besplatan.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.