Situacije u kojima djeca najčešće testiraju vaše strpljenje

Mnogo je situacija u kojima se roditelji moraju oboružati strpljenjem, a danas vam donosimo one u kojima će većina djece naći prije ili poslije.

Kaotična soba puna razbacanih igračaka – Svi smo svjesni činjenice da se od djece ne može očekivati da im soba bude pospremljena od 0 do 24 h, no ponekad doista izazovu takav kaos da vam dođe da si počupate kosu.

Borbe oko hrane – Brojanje komadića povrća i prebacivanje s jedne strane tanjura na drugi najbolji je test za vaše živce. Svi klinci to rade, to je jedina utjeha koju imamo za vas!

Čekanje kod liječnika – Svaka minuta u čekaonici činit će vam se poput vječnosti. Jurnjava naokolo, 100 pitanja u minuti i povremen plač zato što vidi da i druga djeca plaču situacija su na koju se morate pripremiti.

Vrištanje u trgovini – Odlazak s djetetom u trgovinu za svakog je roditelja prava avantura. Kada mislite da je sve dobro prošlo jer je kupovina gotova i samo trebate doći na red na blagajni, avantura tek počinje, prenosi Index.hr.

Svađe s braćom ili sestrama – Iako je to najnormalnija stvar na svijetu, majke to vrlo često ne mogu razumjeti. Kako se netko tko se do prije minutu zajedno igrao i veselio može u minuti toliko posvađati?

Zamrljana omiljena košulja – Ponekad je nemoguće biti čist kraj djece. Nova košulja ili omiljena haljina vjerojatno će biti umrljane minutu nakon što ih odjenete.

100 izlika kako bi izbjegli odlazak na spavanje – Dijete je okupano, čisto, sito i umorno, što se može činiti kao idilična situacija za spremiti dijete na spavanje. Varate se! Dijete želi čašu vode? Mora u kupaonicu? Baš sada se mališanu čini kao idealno vrijeme ispričati vam što se jučer događalo u vrtiću?

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.