Širokom treće mjesto u Vukovaru

Nogometaši Širokog Brijega osvojili su treće mjesto na Memorijalnom turniru Blago Zadro u Vukovaru. U utakmici protiv domaćina HNK Vukovara 1991 slavili s visokih 0:5.

Širokobriježani su na turniru, koji se nije održavao protekle četiri godine, u prvih sedam izdanja svaki put podigli pobjednički pehar. Ovaj put u polufinalu su poraženi od vinkovačke Cibalije s minimalnih 1:0, pa su se morali zadovoljiti s trećim mjestom.

Ipak, može se reći da je Široki dobro iskoristio ovu reprezentativnu stanku pa su u tri dana odigrali tri utakmice. A osim Vukovara i Cibalije u subotu su s visokih 0:14 (2 x 30 min.) slavili protiv Zrinskog iz Drenja, inače rodnom mjestu krilnog napadača Ivana Ikića koji se uspješno oporavlja nakon teške ozljede i operacije.

Što se tiče same utakmice protiv Vukovara, strijelci u visokoj pobjedi (0:5) bili su: Valentino Vujinović u 20′, Bože Vukoja (11m) u 37 ‘, Marijan Ćavar u 70′ i 83′ te Jakov Blagaić u 82′.

VUKOVAR 1991: Dubrović (od 63. Marijanović), Robaina (od 50. Pavičić), Škarica (od 63. Dogan), Paz (od 63. Jara), Filipović (od 63. Biljan), Zetović (od 63. Radošević), Brajković (od 63. Aleksić), Bognar (od 46. Gonzalez), Tadić (od 63. Marodi), Vuksan (od 63. Golub), Benedetti (od 46. Ljaljić)

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić (od 62. Musa), Jurić, Obšivač, Čuljak (od 79. Brekalo), Vukoja, Begić (od 79. Mašić), Llanos (od 62. Ikić), Mujan (od 79. Mujan), Blagaić, Vujinović (od 62. Ćavar)

U finalu Memorijala Blage Zadre od 16 sati snage će odmjeriti slavonski rivali Cibalija i Osijek.

Širokobriježani se nakon četiri boravka u Slavoniji vraćaju kući, a iduću nedjelju (19 sati) očekuje ih dvoboj 13. kola Premijer lige BiH protiv Rudara iz Prijedora na Pecari.

Treba istaknuti kako su iz kluba s Pecare izrazili veliku zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu, a podsjećamo kako su stručni stožer i izaslanstvo kluba Široki Brijeg, posjetili su Vukovarski vodotoranj, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Trpinjsku cestu te grob vukovarskog heroja Blage Zadre na kojem su kapetan Božo Musa i dokapetan Bože Vukoja položili cvijeće i zapalili svijeće

Širokobriježani raspucani protiv Ikićevih, ranije su posjetili Vukovar

(www.jabuka.tv/Foto: NK Široki Brijeg)12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.