Širokobriježanku napao pas, njegov vlasnik ispitan u svojstvu osumnjičenoga – Jabuka.tv

Širokobriježanku napao pas, njegov vlasnik ispitan u svojstvu osumnjičenoga

U subotu, 30. siječnja u 16:34 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je u Hitnoj pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg medicinsku pomoć zbog ugriza psa zatražila ženska osoba (50) iz Širokog Brijega.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je žensku osobu (50), dok se šetala širim područjem Širokog Brijega, napao i ugrizao pas koji je u vlasništvu D. J. (39).

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg D. J. (39) je ispitan u svojstvu osumnjičenoga na okolnosti počinjenog kaznenog djela iz članjka 327. KZ-a FBiH (Nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja), a o svemu je izviješten dežurni županijski tužitelj.

Nakon kompletiranja predmeta PU široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. J. (39) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 327. KZ-a F BiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH:

Podsjećamo, dva dana ranije, u četvrtak 28. siječnja zabilježen je još jedan napad psa na 15-godišnjaka iz Posušja u mjestu Osoje.

Posušje: 15-godišnjaka napao pas

(www.jabuka.tv)