Širokobriježanin uhićen nakon što je pokušao ukrasti automobil u Mostaru

Iz MUP-a HNŽ-a su izvjestili kako su tijekom četvrtka evidentirali slučajeve krađe i pokušaja krađe automobila u Mostaru. U pokušaju krađe uhvaćen je jedan Širokobriježanin.

U noći s četvrtka na petak, oko 1:40 sati, PU Mostar je obaviještena od strane građana da na parkingu u Ulici Stjepana Radića NN muška osoba pokušava provaliti u vozilo.

Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije i kod vozila marke Citroen zatekli M.B. (1985) iz Širokog Brijega kako pokušava provaliti u navedeno vozilo. Isti je kod sebe imao šarafciger.

Osumnjičeni M.B. je lišena slobode i u tijeku je kriminalistička obrada, a može se dovesti u vezu sa još nekim KD koja su u posljednjem razdoblju počinjena na području Mostara.

U četvrtak  oko 8:00 sati, u PU Mostar obratio se M.G. (1989) i prijavio da mu je tijekom noći od strane NN osobe otuđeno vozilo marke VW Golf VII, dok se nalazilo parkirano u Ulici Kneza Višeslava. Upoznat Odjel kriminalističke policije.

Isti dan djelatnici policije PU Konjic su preuzeli i smjestili u prostorije za zadržavanje A.M. (1992) s Ilidže, a koji je lišen slobode na području Ilidže zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Razbojstvo” na području Konjica.

Za protekla 24 sata iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je 14 prijava, od čega na području Mostara 11, na području Konjica, Čitluka i Prozor-Rame po jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirana su dva prekršaja, oba na području Mostara.

Zabilježeno je i sedam prometnih nesreća, od čega na području Mostara četiri, na području Jablanice dvije i na području Čapljine jedna. Dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)