Širokobriježanin trčao za Škabrnju i Vukovar

Druga memorijalna utrka Briševo-Zemunik-Galovac-Škabrnja održana je u četvrtak.

Na ovoj utrci koju organizira Udruga maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru” sudjelovalo je 40-ak trkača iz Vrgorca, Korčule, Biograda na moru, Karlovca, Petrinje, Kutine, Nove Gradiška te dva trkača iz Tomislavgrada i Širokog Brijega Marijo Soldo i Domagoj Krišto.

Ovom utrkom smo se svi poklonili žrtvama Škabrnje i Vukovara koji su nastradali u Domovinskom ratu, kazao je Soldo, inače i pripadnik PVP Široki Brijeg, za portal Jabuka.tv.

U subotu je održana memorijalna utrka svim majkama srednje Bosne koje su izgubile svoje voljene. Ovu utrku su organizirali “Heroji ne umiru ŽSB”.

Utrka dužine 29 kilometara išla je rutom Novi Travnik-Rankovići-Bučići-Nević polje-Prahulje-Podolac-ratna bolnica Nova Bila-Grgino Polje-Jardol-Križančevo selo-spomen obilježje osmica u Vitezu.

Na ovoj utrci su sudjelovali “SMŽ – Heroji ne umiru” iz Hrvatske, trkači iz srednje Bosne, Tomislavgrada, Mostar i Širokog Brijega Marijo Soldo i Slaven Mikulić. Cilj memorijalne utrke je sjećanje na žrtvu hrvatskih branitelja i doprinos za slobodu hrvatskog puka.

(www.jabuka.tv)



7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.