Širokobriježanin na vratima hrvatske kadetske reprezentacije

MEĐU hrvatskim U-17 reprezentativcima koji su svakako ispunili očekivanja na Europskom prvenstvu je vratar Marko Marić, član Rapida, koji i dalje vjeruje da Hrvatska ima šanse za polufinale. Novi Pletikosa, kako Marića već nazivaju, za Index govori i o početku svoje karijere u Beču gdje je rođen i otkriva tko su mu uzori.

No, prije svega osvrt na Euro.

“Sve je moguće. Za nas je bitno da pobijedimo Ukrajinu i izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo. To bi ukupno značilo da smo ostvarili pozitivan rezultat, a na svjetskoj smotri ćemo opet moći pokazati što možemo. Mi smo ovdje najbolja ekipa. I Talijani i Rusi su protiv nas igrali defenzivno i bili sretni s bodom”, priča Marić.

Gudeljevi kadeti nisu primili pogodak, ali nisu ga ni zabili. Sad se moraju nadati da Italija i Rusija neće odigrati 1:1, 2:2, 3:3…

“U Sinju je sve gorjelo, u Austriji nije tako”

Hrvatska nije na Euru bila efikasna, za razliku od kvalifikacija, kada su svladane Španjolska i Francuska. Ti susreti su i za Marića bili posebni.

“Još na prvim kvalifikacijama protiv Izraela, kada smo pobijedili sa 4:2, shvatio sam koliko je različita publika u Hrvatskoj i u Austriji. U Sinju je sve gorjelo, navijalo se, a u Austriji nije baš tako. Na tom susretu sam napravio i jednu pogrešku, pa mi je bilo neugodno. Već za Španjolsku i Francusku sam bio na puno većoj razini. Mi stvarno imamo momčad koja može svakoga pobijediti, ali ovdje nam fali i sreće”

Gospodin vratar

Po mnogima Hrvatska još od Pletikose nije imala takav vratarski reprezentativni potencijal. A moglo se dogoditi da brani za Austriju.

“Rođen sam u Beču, a za austrijske mlade selekcije sam branio samo jednu utakmicu. Mama mi je iz Širokog Brijega, a tata iz Prova, blizu Mostara, pa kad je stigao poziv izbornika Ivana Gudelja, nisam dvojio. Sjajan je osjećaj braniti za reprezentaciju, a i dečki su super, atmosfera je stvarno sjajna”

Na kraju nam je Marić otkrio:

“Dječački idol mi je Oliver Kahn, a cijenim još Neuera, Van der Sarra, te našeg Pletikosu. Ja za njega volim reći da je – gospodin vratar. Na meni je da se nastavim dokazivati u Rapidu i reprezentaciji, gdje mi je najteže braniti udarce trenera Marijana Mrmića na treninzima. On ima najjači šut, a lopta mu ide lijevo-desno, kao u Ronalda”.

(www.index.hr)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.