Širokobriježanin, Livnjak i Novotravničanin u juniorima Rijeke i reprezentaciji BiH

Na nedavno okupljanje juniorske reprezentacije BiH u Čitluku izbornik Slaven Musa pozvao je dosta novih mladih nogometaša, većim dijelom iz klubova iz inozemstva.

Među njima bila su i dvojica juniora Rijeke, “špic” Ivan Kurbaša i vratar Marko Šušak. Kurbaša je Livnjak (rođen je 18. siječnja 2001. godine). Prije dolaska na Rujevicu nosio je majicu matičnoga Troglava i nadavao se golova za klub sa Zgona.

Livnjak puno naučio od Jolića

Stigao sam u Rijeku u siječnju prošle godine na preporuku Ivana Jolića, koji mi je bio trener u Livnu. Od njega sam puno naučio igrajući za Troglav. Sada igram u napadu za juniore Rijeke. Golovi su ono što me najviše zanima. Jesenas sam ih zabio pet, na proljeće očekujem puno više. Samo da budem zdrav! Trener Vjeko Miletić sve češće me uvodi u igru, a ja nastojim “upiti” svaki njegov savjet, naveo je 18-godišnji Livnjak Ivan Kurbaša.

Jesenski dio prvenstva Rijeka je završila pri vrhu ljestvice, ali ne zaostaje puno iza Dinama i Lokomotive.

Cilj ne krijemo, želimo naslov prvaka i nastup u juniorskoj Ligi prvaka! Ranije sam nastupao za U17 izabranu vrstu BiH kod izbornika Sakiba Malkočevića. Sada sam dobio poziv Slavena Muse, izbornika juniorske reprezentacije, na okupljanje u Čitluku. Izbornik Musa prezentirao je raznovrsne i zanimljive treninge. Meni je imponiralo što je s igračima rado razgovarao, dijelio savjete, ukazivao na pogreške koje treba ispraviti… Hvala mu na ukazanom povjerenju. Moje je slušati, raditi, dati sve od sebe… pa, ako Bog da, postati profesionalni nogometaš. Inače, svi u svlačionici smo dobra klapa, rado se družimo i nakon treninga. Uz nogomet učim, izvanredno pohađam Ekonomsku školu, zaključio je Livnjak za Večernji list.

Širokobriježanin na vratima juniora Rijeke

Marko Šušak je vratar, član juniorske momčadi Rijeke.

Podrijetlom sam Širokobriježanin, rođen 1. siječnja 2001. godine. Ali Široki Brijeg slabo poznajem. Tamo sam živio do svoje treće godine. U Rijeci sam već 15 godina. Prije dolaska na Rujevicu branio sam u lokalnom Pomorcu. I moj je trener Vjeko Miletić. Osim što sam vratar, pohađam privatnu gimnaziju. Kod izbornika U18 hrvatske reprezentacije Ivana Gudelja imam tri nastupa. Ali nedavno sam dobio i rado prihvatio poziv izbornika juniorske reprezentacije BiH Slavena Muse za kamp u Čitluku. Nadam se kako ću opet dobiti poziv na okupljanje, naveo je mladi Širokobriježanin Marko Šušak.

Kurbaša ima zanimljivu lijevu nogu i osjećaj za gol, ali treba vremena da postane “gotov” igrač. Pratim ga, ali puno ovisi o tome kako će napredovati u Rijeci… Šušak je, pak, brz, eksplozivan, dobrih refleksa. I njega ću pratiti, i kod njega je bitno kako će se razvijati u Rijeci. Krajem ožujka imat ćemo reprezentativni okup, možda tada steknem puni uvid u njihove vrijednosti. Za sada mogu reći da su Kurbaša i Šušak “zanimljiv materijal”,  rekao je za Večernji list Slaven Musa, izbornik U19 reprezentacije BiH.

Novotravničanina trenirao Rezdeušek

Najmlađi od trojca s Rujevice koji odijeva majicu reprezentacije BiH je Novotravničanin Silvio Ilinković, rođen 5. listopada 2002. godine, po vokaciji “zadnji vezni”, izraziti dešnjak.

Stjepan Lončar: Otkad sam preselio, pola Širokog navija za Rijeku

Iz Novog Travnika, gdje mi je trener bio Miroslav Rezdaušek, došao sam u Široki i igrao u kadetima trenera Nike Kovačića. Nije mi bilo lako napustiti kuću i biti odsutan pet mjeseci. Sad sam već navikao, a i društvo suigrača na Rujevici je složna družina. U Širokom me zapazio Ivan Jolić i preporučio Edi Flegi, šefu Škole nogometa NK Rijeka, navodi mladi Ilinković.

Dodaje da je, dok je bio na Pecari, igrao za BiH kod izbornika Sakiba Malkočevića. Sada je izbornik Adis Mulahasanović.

Nadam se pozivu za prijateljske susrete protiv Slovenije u Zenici (19. i 21. veljače), kaže Ilinković.

Dodao je i kako se raduje susretu s bivšim suigračem s Pecare Andrijom Drljom, koji je u međuvremenu također napustio Široki Brijeg i nastavit će karijeru u zagrebačkom Dinamu.

U Rijeci odlično igra Stjepan Lončar, do ljetos igrač Širokog. Nije prvi, jer i ranije su iz Širokoga u Rijeku dolazili Damir Zlomislić, Mateo Bertoša, Jozo Špikić… A Lončar, nastavi li ovako, daleko će dogurati, bit će standardni u reprezentaciji BiH. Dobar je momak. Rado pogleda naše utakmice, popriča s nama i da nam podršku, kažu Ivan, Marko i Silvio.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.