Širokobriježanin Jozo Naletilić autor najljepšega dječjega pisma

Jozo Naletilić, učenik Druge osnovne škole iz Širokog Brijega, pobjednik je natjecanja za najljepše dječije pismo, koje organiziraju ”JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo i HP Mostar povodom Svjetskog dana pošte.

Na Svjetski dan pošte tradicionalno se dodjeljuju nagrade za pobjednike natjecanja u pisanju pisama za mlade, koje se tijekom godine organizira u svim osnovnim školama u Federaciji BiH. Najbolje pismo predstavljat će BiH na 46. međunarodnom natjecanju.

Stručni žiri oba poštanska operatera usuglasio je da je najljepše pismo u Bosni i Hercegovini u 2017. napisao Jozo Naletilić, učenik Druge osnovne škole iz Širokog Brijega.

Drugo mjesto osvojilo je pismo Adne Međić, učenice Prve osnovne škole iz Maglaja, a treće pismo Lucije Kordić, učenice Osnovne škole „Fra Didak Buntić” iz Čitluka.

– U pismu sam se uvukao u kožu malih Liliputanaca koji sa strane promatraju svijet. Mislim da ovaj svijet nije savršeno mjesto za život, ali nije ni tako loš kao što ga neki opisuju – rekao je Naletilić koji je prije dvije godine osvojio četvrto mjesto na ovom natjecanju.

Ostali nagrađeni učenici su Amina Cerović iz OŠ “Jsak Samokovlija” iz Sarajeva, Tara Milinković iz OŠ „Vladmir Pavlović” Čapljina, Muhammed Halilović iz OŠ „Skender Kulenović” Zenica, Adna Alihodžić iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić” Sarajevo i Mirna Sučić iz OŠ „Stjepan Radić” Prisoje.

Nagrađeni su i njihovi nastavnici maternjeg jezika; Stanka Zovko iz Druge osnovne škole Široki Brijeg, Edina Ibraković iz Prve osnovne škole Maglaj i Silvana Prusina iz OŠ „Fra Didak Buntić” Čitluk.

Najkreativnijim pismima proglašeni su radovi učenice OŠ „Musa Ćazim Ćatić” iz Sarajeva Dunje Ginzburg i učenika Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara Davida Aničića.

Poštanski operateri dodijelili su im vrijedne nagrade.

Nagrada za prvo mjesto iznosi 300, drugo 200, a treće 100 KM. Troje prvoplasiranih učenika dobili su i po tablet računar te poklon vrećice BH Pošte i HP Mostar.

Troje nastavnika materinjeg jezika nagrađeni su sa po 100 KM.

Ostali nagrađeni učenici, kao i dvoje učenika čija su pisma proglašena najkreativnijima, dobili su prigodne poklone od poštanskih operatera. Svi učenici i nastavnici su nagrađeni diplomama i poštanskim albumima BH Pošte i HP Mostar.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.