Širokobriježanin Ivan Šaravanja potpisao za bečki Admiru Wacker

Ivan Šaravanja, 20-godišnji visoki branič, koji je prošao školovanje u Školi nogometa NK Široki Brijeg, potpisao je ugovor s Admirom Wacker, bečkim bundesligašem u čijoj “biografiji” uz ostalo piše da devet puta bila prvak Austrije, šest puta osvojila kup, jednom superkup.

Ivan će za početak igrati u B momčad i pokušati se izboriti za prvi sastav. On je u prošloj sezoni nosio majicu čitlučkoga Brotnja, piše Večernji list.

”Šaravanja je morao igrati probnu utakmicu i pokazao se u odličnom svjetlu -bez ijedne pogreške. Da nije, Austrijanci ga sigurno ne bi uzeli. Moj je dojam: Uspjet će, ima ono nešto… Visok je 188, dominantan je u zraku, čvrst je, ima dobru lijevu nogu… Admira je klub koji forsira i “izgrađuje” mlade igrače, na kraju ih proda u bogatije klubove, rijetko kad ispod milijun eura, te se tako financira. Klub ima fenomenalnu infrastrukturu za rad i razvoj, uz ostalo devet pomoćnih travnjaka za trening, rekao je za Večernji list Stipe Ćorić, bivši igrač bečkoga Rapida, kratko Širokog Brijega i GOŠK-a, koji je posredovao u transferu:

[IZ MEDIJA] Šaravanja: Puno sam naučio u Širokom Brijegu- U Širokom Brijegu sam bio od malih nogu. Igrao sam za sve…

Posted by NK Široki Brijeg on 2. veljača 2016

”Ljudi iz Admire, dobro su me snimili i “opipali” prije nego su mi ponudili ugovor na 2,5 godine s opcijom produljenja na još godinu,” kaže Ivan, čiji je godinu dana stariji brat Vinko prošao sličan put kao i Ivan. Vinko je trenutačno član ljubuške Sloge. Tko zna, možda i on krene bratovim stopama u Austriju.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj: