Širokobriježanin Ivan Kraljević među pobjednicima EUFOR-ovog natjecanja

Velika svečanost dodjele nagrada sudionicima EUFOR-ovog školskog natjecanja održana je u četvrtak u vojnoj bazi Butmir u Sarajevu. Svečanosti su nazočili, osim pobjednika, brojni domaći i međunarodni dužnosnici te obitelji i prijatelji dobitnika nagrada. Natjecanje je organizirano u četiri kategorije za učenike osnovnih i srednjih škola te za studente.

Za pet prvoplasiranih radova u kategoriji od šest do devet godina, te prvih šest u kategoriji od 10 do 15 godina, učenici su dobili pojedinačne nagrade, od MP3 playera do laptop  kompjutera. Učenici srednjih škola i studenti osvojili su skupna putovanja u europske zemlje. Deset prvoplasiranih u kategoriji srednjih škola putovat će u Austriju, Sloveniju i Mađarsku, dok će sljedeće tri skupine biti VIP gosti Sarajevo Film Festivala.

Prvih 15 u kategoriji studenata zajedno će poći na put u Švicarsku. Među pobjednicima našao se i Ivan Kraljević, student politologije koji je pisao esej na temu “BiH – Kako vidim njezinu budućnost i kako mogu doprinijeti tome”. Osim njega, među petnaest najboljih našla su se još dva studenta sa našeg Sveučilišta, Martina Glavaš i Gordana Kuzman, studentice pete godine socijalnog rada. Oni će u listopadu otputovati na zasluženo putovanje.

Generalmajor Robert Brieger, zapovjednik EUFOR-a, pohvalio je pobjednike i istaknuo nevjerojatno visoku kvalitetu likovnih radova, projekata i eseja prijavljenih za ovogodišnje natjecanje, na koje je stiglo više od 2.800 radova iz 260 škola i fakulteta. General Brieger zahvalio je donatorima, među kojima je bilo više stranih zemalja, veleposlanstava i lokalnih tvrtki, na nesebičnoj pomoći u osiguranju nagrada za sudionike.

(pogled.ba | Jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.