Širokobriježani pokazali da im je božićno druženje najomiljeniji događaj u godini

U srijedu navečer završio je zasigurno najomiljeniji događaj u godini za većinu Širokobriježana – a riječ je, naravno, o tradicionalnom humanitarnom božićnom druženju na Trgu Gojka Šuška ”Što ti možeš učiniti za Božić?”.

Posljednjih nekoliko godina trodnevno humanitarno druženje organizira Inicijativa za Široki Brijeg, a iz godine u godinu događaj je prerastao u humanitarno-božićni spektakl u Širokom Brijegu koji iz godine u godinu privlači sve veći broj Širokobriježana kao i gostiju iz susjednih gradova.

Posljednja večer ujedno je bila i najposjećenija, a po prvi put s Trga Gojka Šuška u zrak su pušteni svjetleći lampioni. Djed Božićnjak se ponovno spustio niz obližnju zgradu i razveselio mališane, a za dobru atmosferu pobrinuli su se ‘Mokarski tamburaši’ i DJ.

Važno je još jedanput napomenuti da je druženje organizirano da bi se pomoglo najsiromašnijim sugrađanima kako bi osjetili da u svojoj teškoj materijalnoj i svakoj drugoj situaciji nisu usamljeni.

Akciju provodi udruga Inicijativa za Široki Brijeg u suradnji s lokalnim poduzećima, glazbenicima, portalima i dnevnim novinama, Centrom za socijalni rad, Domom Marija naša nada, Udrugom Narcis, a sve to zahvaljujući mnogobrojnim volonterima i ljudima dobre volje.

Podsjećamo, nakon prošlogodišnje akcije članovi Inicijative za Široki Brijeg posjetili su oko 250 obitelji i pomogli im pri kupovini osnovnih životnih namirnica, kroz prehrambene bonove, nabavku potrebnih lijekova, nabavku poljoprivrednog sjemena, plaćanje računa za električnu energiju, plaćanje markica za zdravstveno osiguranje i slično.

Portal Jabuka.tv je ponosni medijski pokrovitelj humanitarnog božićnog druženja ”Što ti možeš učiniti za Božić?”.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Ma odlično, što drugo reći. Ljudi došli, opustili se, malo popili, pojeli, družili, zapjevali i uz to učinili dobro djelo.
    Žao mi je samo što sinoć osim Mokarskih tamburaša nije svirao kasnije, DJ je bio ok ali nije to onaj isti štimung, ali su vjerojatno svi izvođači bili zauzeti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.