Širokobriježani odali počast poginulima u Vukovaru i Škabrnji

U petak, 17. studenog, uoči 32. obljetnice pada Grada Heroja – Vukovara i Škabrnje, Širokobriježani su odali počast poginulim braniteljima i civilima 18. studenog 1991.

Večeras je Trg širokobrijeških žrtava osvijetlio plamen upaljenih svijeća na spomen svih žrtava Vukovara i Škabrnje, a molitvom su prisutni framaši i trećeredaši uz svećenike, još jednom poželjeli pokoj vječni.

Molitvom, hodnjom, zajedništvom framaši i trećari sa svojim fratrima odali počast za žrtvu Vukovara i Škabrnje. Svijeće su položili kod Križa koje i dalje svojim plamom spominju, mole i opominju. Mirnu noć i blagoslovljen svršetak ovog dana udijelio vam Svemogući Bog. Amen, stoji uopisu objave Župe Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv Foto: Franjevački samostan i Župa Široki Brijeg)

20 komentara

 • Bas lipo svaka čast. Bas vas je lipo viditi mladež i franjevce koji nisu prodani. Nema nikakve glume i naslikavanja s položenim vijencima već bas starinski hercegovački ponizno u miru i tišini. Bravo

  • Platit cemo i mi za jasenovac eto samo smo mi hrvati sveti i nevini mi nikada nismo zlocine cinili.Nas bog jedino voli i kad igramo na nogometnom prvenstvu daje podrsku samo nama.Hrvati su cudo nema sta neka isti ovi ljudi zapale svijece za zrtva vlastitih zlocina isto trebaju uradit i bosnjaci i srbi.Bez toga nema ni napretka ni buducnosti na balkanskom polutoku.

   • za Hrvat:
    Da, i Jasnovac je veliki zločin. Samo, ne slušaj srpske “istoričare” (Ćosić Štrbac, ili ovaj krkan Dodik, koji spominju (do) milijun i pol pobijenihih), te “hrvatske” izdajice koji im pomažu u tim lažima (Godstein, Jakovina, Klasić, Markovina, Mesić, Puhovski…), jer lažu kao bijesna psetenja. Stalno dodaju broj žrtava. Čast svakoj žrtvi, ali u Beogradu pstoji dokumentacija o Jasenovcu, iz koje je vidljivo da su u Jasenovcu ubijene ili umrle 1642 žrtve. Neka Beograd dopusti uvid znanstvenicima u tu dokumentaciju. Ili neka ti srpski “naučnicu” začepe labrnje i ušute!

 • Vukovar se dešava kad god majka dopusti da se djete u njenoj utrobib ubije,imamo mi svaki dan Vukovar,kad majka to može dopustiti,što očekivati od čovjeka preko puta ili čovjeka pored ,svaki dan je Vukovar gdije nastradaju potpuno nevini!?

 • Za uspomenu i sjećanje duboku zahvalnost svima koji su ugradili svoje živote da mi danas u miru živimo pokoj vječni daruj im gospodine

 • “Hrvat”
  18. studenoga 2023. u 10:06
  Zadrzi svoj mentalni proljev za se.
  Idi na srbijanske i bosnjacke stranice pa im tako kaki. Najvece zlocine na ovim prostorima su ucinili bas ti narodi. U odorama Partizana, Cetnika i Ustasa i Mudahedina. Ako su Hrvati tako ubilacka nacija, imali bi drzavu od Triglava do Vardara. Imamo samo “kiflicu”, i tu kiflicu nam Partizancine prodavaju zapadu.

   • Ne. Ustase su u BiH bili pretezito Meho i Rahim. Jer im je u dusi rasizam i fasizam, cao bela cao i to je isto njihov fasizam i rasizam! Sotonski paganski ideoloski kult, kao nacizam i komunizam. Hrvati su pobili kurxc. Pobijeni su bez suda, i dan danas kosti im trunu u rudnicima i mocvarama, sumama, jamama bivse krvnicke drzave.

 • ODKUDA BESJEDA ,,HEROJI ,GRAD HEROJ ,,
  DAVNO U PJESMARICI FRA A KAČIĆA BI ZAPISANO.
  JOŠ ZORICA NEBI ZABILILA NI DANICA POMOLILA LICA
  ZOVE VILA S VISOKE PLANINE
  VITEZOVI OD RAVNE CETINE.
  TRIBALI KOMEN.
  ODKUD BANUŠE HEROJI .

 • Ustaše su bili Hrvati i Muslimani koji su se branili od Srba isto 1941 kao i 1991 samo što ovaj put nisu popušili. Ubili su one koji su bili izdajice iz svog tabora i Srbe koji su htjeli presjeći Hrvatsku, Kavlovac, Vilovitica, Kavlobag kako govori Šešelj. Nemojte misliti da neće opet. Nešto smo se uspavali, omladina sluša Cecu Arkanovu, Prijovićka, Brena, Mali mrav, jednostsvno glup smo narod. Kad te zmija iz istog zida ujede više puta onda si stvavno gvup =stvarno glupppp

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.