Širokobriježani Antonio i Jozo oblače franjevački habit

U nedjelju, 15. srpnja na blagdan sv. Bonaventure, u Posušju će biti oblačenje habita petorice mladića koji žele postati fratri – svećenici. Redovničko odijelo obući će postulanti Hercegovačke franjevačke provincije te započeti godinu novicijata.

Nakon provedene godine postulature u samostanu u Mostaru u novicijat ulaze:

Hrvoje Ćurčić, iz župe Male Gospe u Benkovcu,
Nikola Jurišić, iz župe Bezgrješnog Začeća BDM u Posušju,
Emanuel Letica, iz župe sv. Franje Asiškog u Bukovici,
Jozo Mandić, iz župe Uznesenja BDM na Širokom Brijegu,
Antonio Musa, iz župe Uznesenja BDM na Širokom Brijegu.

Među ovom petorkom nama srce jače zakuca kada čujemo imena naših bivših framaša, svima nam dobro znanih Coke i Joze. U nedjelju ispred svojih imena oni dobivaju ono jako fra, tako da ćemo ih odsad zvati fra Antonio Musa i fra Jozo Mandić.

Jozo i Coka su u našoj Frami provodili svoje srednjoškolske dane, a čak ih se po framskim prostorijama moglo viđati i puno prije dok su bili Glasnici sv. Franje. Uz ostalu ekipu oni su bili ti koji su svojom molitvom, pjesmom, plesom, razigranošću krasili naš Brijeg. Njih dvojica čisti su dokaz da se molitva našeg desetka za duhovna i redovnička zvanja u našoj župi a posebice u Frami itekako isplatila.

Također moramo istaknuti da su Jozo i Coka bili jedni od aktivnijih članova naše Frame, naime Coka je bilo podpredsjednik, vjećnik, animator, a Jozo mu se pridružio u poslu vijećnika i animatora, bili su i aktivni članovi framaških sekcija. Značajan trag ostavili su u glazbenoj sekciji, za koju i dan danas pišu i uglazbljuju mnoštvo pjesama, koje osvajaju velike nagrade na mnogim natjecanjima, a Coka je jedan od onih koji je zaslužan za to da se naša popularna frama.ba prije 3 godine nanovo probudila.

Svetu Misu i obred oblačenja predvodit će Provincijal fra Ivan dr. Sesar na večernjoj Misi u 18 sati. Pozivamo sve naše framaše i sve naše župljane da u nedjelju pohode Posušje i dadnu podršku našim mladićima. Također, njih i sve druge mladiće i djevojke koji se uputiše na posvećeni život preporučamo u vaše molitve. To će biti naša najbolja podrška!

(www.frama.ba | www.jabuka.tv)

41 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.