Širokobriješki srednjoškolci posjetili Centralnu banku BiH

Posljednjega dana ožujka 2017. učenici četvrtoga razreda ekonomske škole iz Širokoga Brijega, zajedno sa svojim profesoricama Anom Kraljević, Danijelom Lasić i Ernom Zovko, posjetili su Centralnu banku Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Dolazak pred Centralnu banku zakazan je u 11 sati, a učenici i profesorice Srednje strukovne škole Široki Brijeg krenuli su u rane jutarnje sate na ovaj izlet. Nakon dolaska i ljubaznoga dočeka osoblja Centralne banke, učenici su posjetili Odjeljenje za trezor, gdje su mogli vidjeti novčanice iz vremena Austro-Ugarske, Kraljevine Jugoslavije i SFRJ pa sve do danas.

Nakon razgledavanja novčanica uslijedila je i prezentacija koju je održao doktor znanosti i profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Enver Backović. Govorio je o povijesti i razvoju Centralne banke BiH, koja je 1997. utemeljena od Narodne banke. Učenici su imali priliku profesoru postaviti pitanja na koja su dobili stručan odgovor.

Po završetku prezentacije učenici, profesorice i dr. sc. Backović svoje su zajedničko druženje završili fotografiranjem. Osoblje Centralne banke našim je učenicima darovalo prigodne poklone kao znak zahvale na posjetu i uspomenu na zajedničko druženje. Ostatak dana učenici su iskoristili za razgledavanje povijesne jezgre Sarajeva. Baščaršija i katedrala Srca Isusova bile su samo neke od znamenitosti koje su obišli.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.