Širokobriješki srednjoškolci podijelili peto mjesto na svehrvatskom natjecanju

 Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole iz Širokog Brijega osvojili su peto mjesto na svehrvatskom natjecanje “Ponos domovine”.

Ovo natjecanje devetu godinu među srednjoškolcima provodi Udruga Ponos domovine iz Zagreba, a ove godine održano je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Ove godine u natjecanje se uključile 63 srednje škole s preko 600 učenika.

Eliminatorna i polufinalna natjecanja održana su i u okviru škola iz Bosne i Hercegovine gdje se nastava izvodi na hrvatskom jeziku i nastavnom planu i programu. Kao najbolje plasirane završno natjecanje izborile su i dvije najbolje hrvatske škole iz Bosne i Hercegovine, Gimnazija fra Dominika Mandića i Srednja strukovna škola iz Širokog Brijega.

Pored testiranja iz općeg znanja, različitih obrazovnih disciplina, učenici su se borili i u nizu sportskih disciplina. Uz voditelja Maria Barbarića za ekipu širokobriješke Gimnazije nastupili su Mislav Ćorić, Josip Suton i Ante Ivanković, a za Srednju strukovnu školu koja je nastupila pod vodstvom profesora Marka Marušića nastupili su Robert Kraljević, Vedrana Musa i Tomislav Radoš.

Tijekom napornog natjecanja učenike dviju širokobrijeških škola posjetila je i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Zapadnohercegovačke županije Ružica Mikulić.

Bilo je odlično i svi naši učenici su pobjednici. Bilo je predivno družiti se sa srednjoškolcima iz Zagreba, Splita, Rijeke… Ostvareni rezultat je odličan pogotovo što se učenici hrvatskih škola pripremaju mnogo duže od naših, a u sportskom dijelu u njihovim sastavima ima i aktivnih sportaša, kazao je Marko Marušić pod čijim su vodstvom nastupili učenici Srednje strukovne škole. Slične dojmove iznio je i Mario Barbarić.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.