Širokobriješki olimpijac donio gradonačelniku poklon iz Tokija

Gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević upriličio je prijam za braću Kvesić, Ivana i Anđela.

Povod prijema bio je Ivanov nastup na Olimpijskom igrama u Tokiju. Iako je Ivan ostao bez medalje, njegova plasman i nastup na Olimpijskim igrama mogu nas sve činiti ponosnima, navode iz Gradske uprave Grada Širokog Brijega.

Ivanov brat Anđelo bio je u timu koji je pripremao njegov nastup, ponajviše zbog toga jer su njihove kategorije na ovim Igrama bile spojene u jednu. Kvesić je bio sudionik olimpijske kategorije +75 kg, koja je nastala spajanjem poluteške (-84 kg) i teške kategorije (+84 kg), dviju tradicionalnih kategorija u karateu na EP i SP.

Gradonačelnik Kraljević uputio je iskrene čestitke, kako za nastup na Olimpijskim igrama, tako i za sve dosadašnje nastupe i medalje koju su osvojene. Poručio je kako je podrška neupitna.

U znak zahvale braća Kvesić su gradonačelniku Kraljeviću i šefu službe za gospodarstvo Predragu Naletiliću uručila prigodan poklon.

Podsjetimo, Ivan Kvesić je aktualni svjetski prvak iz 2018. i bio je jedan od favorita za medalju, no dva poraza u 2. i 3. kolu bila su presudna da ostane bez sna. Ivan nije uspio doći do polufinala koje je nosilo sigurnu broncu. Za polufinale je trebalo biti među prva dva u skupini od pet karataša koji su se borili svaki sa svakim.

Kvalifikacijski ciklus za izravni plasman u Japan trajao je dvije godine kroz 22 turnira koja su se bodovala za konačan učinak.

(www.jabuka.tv/Foto: Grad Široki Brijeg)