Širokobriješki modni stručnjak osvanuo na svjetskim naslovnicama

Josip Grabovac prvi je hercegovački muški modni bloger koji je ostvario brojne svjetske uspjehe na tom području.

Ovaj Širokobriježanin godinama živi i radi u Milanu, a ovoga tjedna osvanuo je na naslovnicama svih značajnijih modnih časopisa.

Naime, trenutačno se u Italiji održava Milano Fashion Week, a Josip je privukao pozornost fotografa, dizajnera i drugih modnih stručnjaka odabirom neobičnog stylinga.

Tim povodom Josip je objasnio kako i zašto se odlučio za ovaj outfit.

Imao na sebi Mackage brand koji sam kombinirao s Dior naočalama i kapom koji su prekrili moje lice i tako sam bio misteriozna osoba. Moj cilj je bio predstaviti novi brend Mackage, bez da sam razmišljao da će to biti jedan od najboljih outfita, i da će osvanuti u svim mogućim magazinima, portalima, glavnim vijestima Italije Tg5, Rai1 i ostalim.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josip Grabovac (@josip_grabovac)

Već sedmi dan i tijekom Milano Fashion weeka moj isti outif je glavna tema. I na službenoj platformi Pitti Uomo moj outfit proglašen je najboljim. Nevjerojatno ali istinito. Da budem iskren nije prvi put da sam osvanuo u magazinu Vogue, GQ i sličnim,ali ovaj uspjeh je trenutno svjetski, rekao je Josip za Klix.

Otkrio je da mu je taj neobični styling služio kao štit.

To je bio moj štit! Htio sam biti skriven i zaštićen. Nelagoda koju je stvorila pandemija i promijenila svačije živote pa i moj – borba s napadima panike s kojim sam se naučio nositi – bila mi je inspiracija. Htio sam gledati Pitti Uomo ispod maske. Htio sam pogledati svijet koji je napokon se vratio na najveći sajam muške mode skriven bez da otkrijem tko sam, bez intervjua koje uvijek dajem i razgovora s osobama koje poznajem, naravno i one koje ne poznajem. Bio sam glavna zvijezda, svi su se pitali tko je ta osoba ispod maske. Napokon kad sam skinuo kapu i naočale i shvatio sam ‘Ovo je moj svijet, svijet koji volim i nema razloga za strah i unutarnji nemir koji sam od sebe dolazi. Predivno iskustvo, ispričao je Josip.

Priznaje kako zbog puno posla ne stigne pogledati sve revije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josip Grabovac (@josip_grabovac)

Zbog posla koji radim kao brend development više sam baziran na nove brendove, kojim dajem mogućnost dolaska na ovo tržište tako da sam većinu vremena u uredu. Kada imam volju i vrijeme kao urednik i modni novinar izaberem neku od revija i naravno tu sam. Moj blog “Glas mode” je uvijek aktivan i rado viđen na tim događajima kao i magazini za koje radim kao vanjski suradnik. Ne znam, kao da sam ispred vremena i kao da znam što će biti sljedeće sezone, pa sam to pokazao i sa svojim outfitom o kojem smo govorili, pojašnjava Josip, a osvrnuo se i na modnu scenu u BiH.

Moda u BiH još uvijek kasni, hoću reći da osobe koje sigurno su jako dobre u tome imaju strah od okoline to demonstrirati na ulici i svakodnevnom životu. Ako pričamo o dizajnerima, uvijek sam ih izdvajao kao jedne od najtalentiranijih i jedva čekam da ih vidim na svjetskoj sceni. Neke od njih smo i vidjeli, koje sam ja osobno skautirao, kazao je Josip i dodao kako su što se tiče modnog izričaja, žene u BiH puno hrabrije.

Žene su žene i imaju hrabrost, imam dosta prijateljica s nevjerojatno extra stilom koji je njihov sastavi dio života. Muškarci žele, ali još uvijek ih koči sredina koja će po meni zauvijek biti takva. Ono što je fascinantno da čim pređu granicu, oslobode se i budu barem tih par dana ono što žele biti svaki dan, iskren je Josip.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josip Grabovac (@josip_grabovac)

Grabovac ističe da je bilo potrebno jako puno truda, rada i odricanja da postigne ono u čemu danas uživa.

I dan danas nekada sjednem i razmišljam, prisjetim se početaka koji su bili abnormalno teški, ali i danas svaki dan sve više i više radim i težim onome što je moj glavni cilj ovdje. Ne znam, mislim da recept za uspjeh ne postoji – da postoji svi bi ga koristili – nekako mislim da je sve u zvijezdama, sudbini i onom što su oni odlučili za tebe.

Ponavljam da nisam egoističan i ne volim pričati o sebi, tu sam da pričam o drugima odnosno modi. Istaknuo sam se velikom željom za uspjehom, dokazivanjem nakon dosta podova da mogu i želim. Iza mene su i velika javna priznanja za sve što sam radio.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josip Grabovac (@josip_grabovac)

Osvrnuo se i na planove za ovu godinu.

Tu su još neki od projekata kao što svi znaju koji prate moj rad u Dubaiju kao PR za Europu na njihovoj platformi gdje sam dobio dva puta u četiri godine priznanje. Inače sam jako zadovoljan s trenutnom poziciju gdje jesam. Ja samo kažem: ‘Lagano’ i sve će biti dobro”, kaže Josip za Klix i za kraj dodaje kako u budućnosti planira napraviti jedan veliki projekt koji će našu zemlju malo bolje pozicionirati na svjetskoj modnoj mapi.

Mislim da još uvijek nije vrijeme, ali siguran sam da će organizacija jednog modnog projekta od strane mene i mog tima uvelike doprinijeti razvoju modne scene u BiH, zaključio je Josip.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josip Grabovac (@josip_grabovac)

(www.jabuka.tv)27 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.