Širokobriješki lovci organizirali akciju čišćenja – Jabuka.tv

Širokobriješki lovci organizirali akciju čišćenja

Uz put od Šaškura do Misišta na Bilima ( “Put spasa” ) održana je akcija čišćenja od smeća koje bacaju neodgovorni pojedinci.

Akciju su organizirali članovi lovačke sekcije “Virač” u suradnji s mjesnim vodovodom Dobrič-Provo.

Akciji su se odazvali i pripadnici lovačke sekcije “Knešpolje”.

Iako je odziv lovaca trebao biti veći okoliš puta do Misišta je u potpunosti očišćen. Prikupljeno je preko 60 vreća smeća tako da je do vrha napunjen kontejner “Čistoće” iz Širokog Brijega koji su nam dotjerali na teren na čemu im se zahvaljujemo.

Ova akcija se provodi svake godine u ovo vrijeme jer želimo da sve više izletnika koje Bile privlače svojom ljepotom uživaju u čistom okolišu i što podzemni tok vode koja napaja izvorište “Žvatić” iz kojeg se crpi voda za mjesni vodovod prolazi ovim terenima.

Nadamo se da će se ove akcije nastaviti i ubuduće u nadi da će smeća i neodgovornih pojedinaca biti što manje, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Pravi primjer za druge lovacke sekcije i lovacka drustva! Bravo!!!
    Lovista se moraju cuvati i stititi a ne kao lovacko drustvo “Rujan” tocnije Kocerin sto rasipaju smece i unistavaju prirodu po Rujnu i Kusanovcu! Evo im pravi primjer!

  • Ovo je za svaku pohvalu, ali dajte vise neka pocnu raditi ove sluzbe, inspekcija, policija svoj posao. Pronadjite tko baca i kaznjavajte. Nije normalno da se svake godine dva puta mora kupiti smece oko ceste

  • Bravo za lovce, samo kad će uvesti u praksu nošenja sa sobom ispaljenih patrona i odlaganje na “odgovarajuće mjesto”. Kad hodam Blatom ne mogu proći 100-200 m bez da naiđem na patronu u travi. Zar je problem ispaljenu patronu staviti u džep / ruksak(?!), zar to ne bi trebala biti “abeceda” u postupanju lovca?!

  • Bravo , bravo svaka čast !
    Daj drugi put obavijestite preko facebook-a i drugih platformi da se organizira takvo nešto rado bih pripomogao. I sam sam Grabovljanin a nisam lovac da sam znao pripomogao bi ja i poveo još nekoga !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.