Širokobriješki Korektiv započeo projekt izgradnje i uređenja dječjeg parka Borak

Udruga za unaprijeđenje i koordinaciju aktivizma u lokalnoj zajednici “Korektiv” iz Širokoga Brijega uz potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta u srijedu je započela provoditi svoj projekt “Izgradnja i uređenje dječjeg parka Borak”.

Uz ostalo, u planu je postavljanje elemenata u dječjem parku, postavljanje klupa i kanti za otpatke uz šetnice parka, te poribljavanje vodotokova rijeke Lištice i njezinih pritoka, Crnašnice i Žvatića.

poribljavanje

”Staze uz rijeku su dosta zapuštene i neuređene, te kao takve predstavljaju veliku opasnost za lokalno stanovništvo i potencijalne posjetitelje. Baš zato pokušavamo ih urediti i učiniti pristupačnim za djecu i starije, te sportske ribolovce,” rekao nam je Dalibor Ravić, predsjednik udruge “Korektiv”, koja je vodotokove rijeke Lištice poribila sa 150 kilograma potočne pastrve i namjerava nastaviti s predviđenim akcijama.

Udruga Korektiv poziva sve volontere i građane koji u njihovim projektima prepoznaju prave i vrijedne stvari od kojih svi imaju koristi. Zaštita okoliša, prirodnih dobara i prostora u Širokom Brijegu važno je razvojno pitanje zato, poručili su, zato odazovite se ovim hvale vrijednim akcijama očuvanja Borka.

(www.jabuka.tv)

23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.