Širokobriješki Feal svoju proizvodnju prilagodio zahtjevima europskih direktiva

Što se tiče zadovoljavanja europskih standarda veliki broj kompanija iz BiH, osobito onih izvoznih, već odavno je prilagodio svoju proizvodnju zahtjevima propisanim europskim direktivama.

Jedna od tih kompanija je Feal iz Širokog Brijega koja se bavi proizvodnjom aluminijskih sustava za graditeljstvo i profila za industriju.

Marko Novak, član projektnog biroa i voditelj testnog laboratorija u Fealu, za Akta.ba kaže da kompanija već sada ispunjava norme koje je postavila BiH, ali i više od toga.

“Mi smo daleko prebacili normu koja je postavila BiH. Ako želite bilo koji proizvod izvesti na njemačkog tržište, na koje smo se mi orijentirali, vi morate osim europskih zadovoljiti i njemačke standarde koji su nekada rigorozniji od europskih”, objašnjava Novak.

Dodaje da bi se probili na tržište i predstavili kupcima kompanije moraju imati barem jedan certifikat od ovlaštenog instituta te da oni u tom smislu imaju suradnju sa jednim od poznatijih njemačkih instituta.

“Naše proizvode već u startu kreiramo da zadovolje sve standarde EU i Njemačke.Samim tim ako BiH bude prema Sporazumu i stabilizaciji preuzimala sve te europske norme mi kao kompanija smo već sve te uvjete ispunili i mislim da nećemo imati problema sa tim u budućnosti”, naveo je on.

Kompanija FEAL je jučer sudjelovala na prvoj znanstveno-stručnoj konferenciji o oblikovanju i tehnologiji arhitetktonskih okvira koja se održava u Mostaru na kojoj je, između ostalog, bilo govora i o novinama koje donose europske direktive kompanijama u BiH u kontekstu energetske efikasnosti.

(Akta.ba)


28 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.