Širokobriješki bend Not Jane predstavio spot za “Paranoju” – Jabuka.tv

Širokobriješki bend Not Jane predstavio spot za “Paranoju”

 

Alternativni new wave-pop-rock bend iz Širokog Brijega “Not Jane” predstavio je spot za pjesmu “Paranoja” na hrvatskom glazbenom kanalu CMC.

Ovaj bend koji je osnovao frontemen, gitarist i kompozitor Drago Ljubić službeno djeluje pod ovim imenom od 2016. godine. Bend je i ranije djelovao počevši od 2007. godine ali pod nazivom Jane, s manje ili više sličnom postavom, kroz koju su prošli i brojni drugi hercegovački glazbenici.

Snimanje spotova, izdavanje albuma te potpisivanje ugovora s hrvatskom izdavačkom kućom Croatia Records zasigurno predstavlja veliki iskorak u karijeri ovih mladih širokobrijeških glazbenika.

Svoj zanimljiv glazbeni izražaj predstavili su u emisiji  News na hrvatskom glazbenom kanalu CMC, a još ranije su istaknuli kako se ne žele zaustaviti na lokalnoj razini.

Frontmen benda Drago Ljubić zajedno s bubnjarom Jurom Brekalom i basistom Markom Karačićem čini trojac koji pod imenom Not Jane nastavlja sve uspješniju suradnju. Iza sebe imaju veliki broj nastupa u regiji, a vrlo zapažen imali su prvi nastup na festivalu West Herzegowina Fest u Širokom Brijegu.

Nakon brojnih nastupa, prije dvije godine su ušli u studio gdje su snimili svoje autorske singlove. Ostvarili su suradnju s Joškom Klarićem producentom i frontmenom benda Ischariotzky iz Brela, koji je ranije uspješno nastupao s bendom Pešes (većinski iz Širokog Brijega.)

Drago Ljubić, pjevač, gitarist i frontmen benda “Not Jane”

Prvi singl koji su snimili u studiju bio je “Vesele žene s Pecare”, a on je objavljen u siječnju 20018. godine. Iste godine uz suradnju s projetkom “Jam with Friends” iz Mostara izbacuju novi singl i spot pod nazivom “Oda hipsteru”.

Rad na svom debitatantskom albumu započeli su u ljeto prošle godine kada su ostvarili suradnju s Gabrijelom Prusinom, mostarskim glazbenikom, producentom i klavijaturistom benda Mostar Sevdah Reunion u njegovom studiju “Groove”. Izlazak cijelog albuma od 10 singlova očekuje se na jesen ove godine.

Početkom ove godine bend je počeo surađivati s redateljima Tomislavom Topićem i Nikolom Galićem, koji su glavni “krivci” za spot za novog singla “Paranoja”, a to ih je izravno odvelo pred uredništvo hrvatske izdavačke kuće Croatia Records.

Na jesen se očekuje izlazak debitantskog albuma, a bendu Not Jane će u tome pomoći poznata izdavačka kuća Croatia Recerods

Širokobriježani u budućnosti žele izbaciti još singlova i spotova te dakako i albuma uz suradnju s Croatia Recordsom i na taj način doći do još većeg broja nastupa u regiji i do još šire publike.

Pogledajte premijerno spot za pjesmu “Paranoja” u izvedbi benda Not Jane.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.