Širokobriješki aktivisti izvadili klupe koje su vandali bacili u rijeku Lišticu

Članovi udruga Korektiv i Inicijativa za Široki Brijeg izvukli su klupe koje su nedavno vandali – pojedinci u svom destruktivnom pohodu po Borku bacali u rijeku Lišticu.

Jednu klupu koju su vandali razbili, članovi spomenutih udruga su popravili i stavili je na mjesto uz šetnicu gdje se ranije nalazila, a kao podsjetnik na vandalizam razbijenu klupu izvučenu iz rijeke postavili su u blizini zgrade Vlade ŽZH.

Već idući vikend, ukoliko posluže vremenske prilike, najavljuju veliku akciju čišćenja pješačkih staza do vrela u Borku, pozvat će bicikliste, GSS, udruge i sve dobronamjernike da im se pridruže.

Postavit će desetak novih klupa za šetače i sportaše, protrsiti šiblje i draču, urediti staze te pokupiti smeće koje su za sobom u Borku ostavili neodgovorni Širokobriježani.

Time žele utjecati na svijest ljudi kako bi se odgovorno ponašali i čuvali Borak za buduće naraštaje kao i posjetitelje ovog parka na zemlji.

Podršku su dobili i od Elektroprivrede HZ HB te se nadaju kako će se u njihove akcije uključiti i druga javna i privatna poduzeća kako bi svi skupa utjecali na očuvanje prirode i prirodnih resursa Širokog Brijega.

Svima nama je, kazali su, obveza štititi prirodno i kulturno dobro. Zašto su klupe i kante za otpatke zasmetale frustriranim divljacima, očito je, pitanje je nad kojim bi se trebali zamisliti pojedini roditelji.

Međutim, postoje i oni dobri dečki koji neće stati, oni ne postavljaju pitanja nego nude konkretna rješenja. Njihove akcije imaju za cilj doprinijeti ljepšem izgledu mjesta u kojem žive, a to nije bilo koje mjesto, to je Široki Brijeg.

klupe_rijeka_siroki_1

klupe_rijeka_siroki_2

klupe_rijeka_siroki_4

(www.jabuka.tv)

33 komentara

 • koja vijest!!! Nije baš slučajnost da je aktivist Ravić na svakoj fotki, živim u uvjerenju da bez njega bi se ovaj “grad” vartio nazad u srednji vijek 😀

  • Onaj ko (SOS) priopćenjem pozove na pridruženje bošnjačkim prosvjedima, kao što je to njegova partija, pokaže “čij’ je i za koga je”!!!!

   • kretenčino! ADZ i ADZ, konj je u stanju vidit šire od tebe. Strašno je bilo pozvat ljude da se pobune jer nemaju posla ili ne primaju plaću, to su sve laži. Za koga li lažu, ušli su u hladnu rijeku do guzice da je očiste, ma licemjeri odvratni. Pa koliko si zatucan, jeli ti kao malom pao kamen po glavi

 • ravić ovo ili ono.. kakve to veze ima sa idiotima koji su srušili klupe ? samo me zanima koliki je to voljni momenat obzirom da svaki ovaj elemenat ima oko 180 kg. trebaju odmah tražit posao u riječkoj luci na istovaru šećera

 • tko se bavi ovim pitanjima huliganizma??? policija? zasigurno ne. Grad? isto tako. e pa momke svak zna odakle su sta su gdje sve budu sta rade osim ovoga bacanja klupa u borku 😀

 • Ma sigurno neki klinje popiju 2 pive pa se počmu razbacivat sa snagom…treba ih dobro izbičevat pa mi se MOŽDA opametili !!!

 • Glupi mozgovi tko su god.sredi im se, da se mogu lijepo šetat, odmorit, a ono razvaljuje.Iz objesti, nekulture, bolesnog mozga. I tamo na divnom šetalištu na Zorićevini oko onih klupa ostave tona smeća i kesa. Ajde što ga djeca ostave, to ću nekako razumit, ali i one debele babe koje se tamo šepure i plus žive na Zorićevini i siju smeće za sobom. Sramota

 • Mali komentar:
  Šetnica uz rijeku poviše “teretane”, zasađeno 5-6 stabala točno ispod električnog voda. Stabla visoka 3-4 m, za par godina eto ih do žica. Prijedlog nadležnima, ili ovoj mlađariji, da se premjeste koji metar lijevo-desno dok još mogu.

 • svaka cast, a komentatorima sa radnog mjesta u drzavnim institucijama bi bilo bolje da ne ispijaju kave za radnima stolovima koji su predvidjeni za rad za dobro zajednice, a ne za tracanje i sirenje mrznje muslimani ovo ono, prosvjedi ovo ono, neka dat ce vama covic za vase zene posao ciscena wc solja, il podmirivanja nagonskih obaveza vasih sefova…bravo za one koji rade i sute

 • pa dajte pustite čovjeka neka radi je li bolje ovo sto oni prave ili ovi sto ruše? i meni ovde ima jedan antipatičan lik ali pustite ljude dok donose dobru nasega grada ja ih podržavam!

 • Uvijek se u ovom mom (kad kad mislim toliko jadnom) gradu pljuvalo po onima koji nesto žele uraditi na bolje…a ne sjedi i noge u zrak…a da plaća sama od sebe teče….daj pokreni se misli i na ove što dolaze nakon tebe….sramoto…

 • Obzirom da je korizma, čini mi se kako bi bilo mudro i pametno da se neki komentatori trebaju ispovjediti jer su veliki kršćani koji svome bratu žele dobro, nr kriju se izanickova poput juda laju iza detskopa a kada trebaju reći oči u oči nekome što trebaju, manji su od makova zrna.
  Vi dečki što se trudite za Široki, hvala vam.

 • Ako nisam zaboravila, ovako je prije nekoliko godina svoju karijeru gradio Jere. Vidite li u šta se njegov multi kulti pretvorio. Želim sve dobro ovoj ekipi ali samo da u žaru borbe za mjesto u politici ne prodaju dušu vragu.

 • Koji supljak…Ravić je OK osoba privatno, ali je nedovoljno obrazovana i nesposobna za politiku. Skupio 4 covika i kreno na Miru…čas je za partizane, čas za ustaše… Za Dom spremni??? Opet?

 • Sramite se za uvrede Ravica i drugi momaka koji rade u korist svih . Pridruzite se i vi cete se mozda osjecat bolje kad se uredi sto su momci naumili . Akcija za svaku pohvalu !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.