“Širokobriješka rozeta” u četvrtak u Franjevačkoj galeriji

Autorice Nakita s arhitektonskim motivima, arhitektice Nada Komadina i Martina Milićević, predstavljaju projekt “Rozete Hercegovine – širokobriješka rozeta” u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg, 30. svibnja 2019. u 19.30 sati.

Novim projektom promiče se kultura Hercegovine kroz već primjenjenu arhitekturu reprezentativnih objekata ali i urbanističke mape poznatih i karakterističnih dijelova. Ovim projektom kroz nakit predstavljaju motive rozeta stare franjevačke crkve u Mostaru a sad i
širokobriješke crkve.

Projekt širokobriješke rozete podržan je od Grada Širokog Brijega a napravljen je u suradnji sa sarajevskim arhitektom i zlatarom Tarikom Musakadićem, isključivo od srebra.

Dvije mostarske arhitektice djeluju kroz brend “Fasada” koje zajednički rade od 2010. godine. Fasada radi pod snažnim utjecajem suvremene svjetske arhitekture i teži ujedinjavanju tradicije i inovacije. Kao rezultat nastaju radovi s snažnom ekspresijom i emotivnošću. Pod svojim imenom Fasada je dizajnirala više proizvoda.

“Samusa”, brend unikatnog arhitektonskog nakita, je počeo sa radom u srpnju 2017. godine. Utjelovio ga je Tarik Musakadić, arhitekt iz Sarajeva, i karakterizira ga spoj arhitekture i zlatarsva kao stogodišnje obiteljske tradicije.

Kako nakit zapravo izgleda, nešto o nastanku nakita, kićenju ili njegovom čuvanju bit će moguće doznati u u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg, četvrtak 30. svibnja 2019. u 19.30h, gdje će
biti upriličena promotivna prodaja i gdje je ulazak tradicionalno besplatan.

Nakon Mostara i Širokog Brijega arhitektonski nakit planira se predstaviti u Stocu, Ravnom, Ljubuškom Čitluku, Tomislavgradu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.