Širokobriješka Frama proslavila 25. rođendan, predstavljen je i dokumentarni film za ovu veliku obljetnicu

Frama Široki Brijeg je kroz tri dana  od petka 23. do nedjelje 25. kolovoza svečano proslavila 25 godina svog postojanja pod geslom “…i oni pođoše za Njim”.

Cjelokupni program održao se u crkvi i na platou crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Na proslavi su sudjelovali bivši i sadašnji članovi Frame Široki Brijeg, ali i svi zainteresirani koji  su htjeli pridružiti se ovom velikom slavlju.

Tijekom proslave mogle su se kupiti prigodne majice i monografija Frame koja je izdana povodom 25. godina postojanja.

Program je počeo Duhovnom obnovom u petak koju je predvodio don Damir Stojić uz Zajednicu “Božja pobjeda”. Potom se u subotu poslijepodne održao sastanak svih bivših i sadašnjih članova Frame Široki Brijeg od sad već davne 1994. do 2019. godine, a navečer su don Damir Stojić i Zajednica “Božja pobjeda” održali novu Duhovnu obnovu.

Program se nastavio u nedjelju kad je u poslijepodnevnim satima održano prigodno druženje i program bivših framaša i njihovih duhovnih asistenata. Potom je u 18 sati na platou crkve Uznesenja Blažene djevice Marije održana svečana sveta Misa zahvalnica koju je predvodio fra Marin Karačić, nekada i sam širokobriješki framaš.

Program je završio koncertom duhovne glazbe te prikazivanjem dokumentarnog filma koji je izrađen za ovu posebnu prigodu “I oni pođoše za njim”.

Ovaj dokumentarni film podsjeća na brojne akcije i rad širokobriješke Frame kroz proteklih 25 godina. U filmu sudjeluju brojni relevantni sugovornici, a uvršteni su i mnogi stari videomaterijali.

Ovaj dokumentarni film možete pogledate na idućoj poveznici.

Tijekom proslave mogle su se kupiti prigodne majice i monografija Frame koja je izdana povodom 25. godina postojanja.

Vrijedi istaknuti kako su širokobriješki framaši za ovu obljetnicu snimili i himnu  pod nazivom “Hvala ti”, a nju možete poslušati na idućoj poveznici.

O Frami Široki Brijeg

Frama Široki Brijeg osnovana je 1994. godine, a od tada kroz nju je prošlo tisuće mladih koji su se u proteklih 25 godina izgrađivali kroz Framu. Danas broji preko 120 članova, a otprilike isto toliko broje i članovi Malih i Velikih Glasnika sv. Franje. Duhovni asistent je fra Augustin Čordaš.

Frama djeluje kroz devet sekcija, a to su: molitvena, medijska, čitačka, dramska, likovna, sportska, čistačka, glazbena i sekcija “Žedan sam” čiji članovi volontiraju u domu “Marija – naša nada”, koji se brine za djecu s posebnim potrebama.

Osim sekcija, Frama tijekom godine pokreće razne akcije kojima pomaže siromašnima, mnogim udrugama i župi.

(www.jabuka.tv/FOTO: Frama.ba)


5 komentara

  • Hvala dragom Bogu presretna sam što sam bila dio frame.Davni prvi godina stvaranja frame sa fra.Jozom Zovkom također i njemu hvala za temelje moje vjere.Danas imam svoju djecu željela bi da i oni budu jednog dana dio naše širokobriješke frame.Period i vrijeme provedeno u frami ne možeš opisat to se mora doživjet.Hvala frama.👏🏻 ❤️

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.