Širokobriješka Frama organizira Holywin

Frama Široki Brijeg organizira Holywin, 31. listopada u ponedjeljak u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Noć kada će se umjesto slavljenja vještica i poganskih običaja, večer provesti u molitvi, tišini, klanjanju i slavljenju Boga i svetih, tako da svetost pobijedi zlo, ističu iz Frame Široki Brijeg.

Naziv Holywin (svetost pobjeđuje) – to je poziv svim kršćanima, osobito mladima, da te noći budu posvećeni onome što je njihovo, a to je bdijenje u zajedništvu s anđelima i svetima, navodi se u priopćenju Frame.

Pred nama su veliki blagdani Svih svetih i Dušni dan, dani kada slavimo naše svete i sjećamo se naših pokojnih.

Dan prije Svih svetih, odnosno noć uoči, na lukav nam se način nameće slavljenje noći vještica, pokušavaju nam se skrenuti misli s pokojih i molitve za njih i usmjeriti u nas na neke poganske rituale koji su protivni vjeri, poručili su iz Frame.

Biblija upozorava: „Neka se u tebe ne nađe nijedan koji bi svojega sina ili svoju kćer proveo kroz oganj, tko bi se bavio vračanjem ili čaranjem ili gatanjem ili čarobnjaštvom ili bacanjem uroka ili doznavanjem od duhova ili pogađanjem ili dozivanjem mrtvih. Jer gnusoba je Gospodu tko god to čini; zbog tih ih gnusoba Gospod, Bog tvoj, i tjera ispred tebe“ (Ponovljeni zakon 18,10-12).

Pozivamo sve župljanje da dođu u što većem broju, da se odupremo svim poganskim običajima i živimo našu vjeru, naglasili su iz Frame Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv | Foto: Marija Jelić)

2 komentara

  • Evo da nas ne podsjećate kroz medije na “Halloween” svojim “Holywinom”, nitko nebi znao za glupu Noć vještica. Sjećali bi se, kao i dosad svojih mrtvih, znanih i neznanih, palili svijeće, slavili Mise, Sve Svete i Dušni dan, nebi bilo potrebe za nikakvim “holivinjanjem”.

  • A djed božićnjak bezveze i to na Badnji dan, valentinovo čisti konzumerizam,zašto bismo to prihvaćali. I naše mačkare su poganski običaj, crnina kad nam neko umre. Ovim bi se svećenici mogli isto pozabaviti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.