Širokobriješka Akademija likovnih umjetnosti ugostila međunarodnu humanitarnu izložbu

U ponedjeljak, 03. travnja je u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu održana humanitarna međunarodna izložba slika “Afrika – možemo zajedno”, a prije svečanog otvorenja održana je minuta šutnje za žrtve terorističkog napada u Sankt Peterburgu.

Izložbu humanitarnog karaktera za afričku djecu organizirala je ALU Široki Brijeg u suradnji s humanitarnom udrugom ”Možemo zajedno” iz Zagreba.

Sudionici izložbe bili su ruski umjetnici iz Sankt Peterburga okupljeni oko umjetničkog projekta ”Imperium plener Hercegovina 2017” kojeg organiziraju Natalija Bilgakova, Elena i Zoran Arsenijević, ”Bovisti” iz Širokog Brijega te studenti i profesori slikarskog odjela Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg.

Gostima su se obratili osnivač Humanitarne udruge ”Možemo zajedno” Dejan Nemčić, dekan ALU Široki Brijeg Stjepan Skoko, fra Iko Skoko ispred Franjevačkog samostana u Mostaru, ruski umjetnici te naposljetku predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ante Mišetić koji je izložbu proglasio otvorenom.

Izložba, u kojoj je sudjelovalo osam ruskih umjetnika, 16 studenata i jedan profesor sa širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti, će biti prenesena i izložena u Galeriji Instituta ”Ruđer Bošković” u Zagrebu, prenosi Bljesak.info.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.